Logo Ajuntament de Barcelona

Selecciona idioma

  • Català
  • Castellano
  • English

Altres webs de l'Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament
Contacte
Tràmits
Treballa a l'Ajuntament
Noticies
Agenda
Mapa
Com s'hi va
Vés al contingut

Mercats de Barcelona

Inici
Menu navigation instructions

Instructions for screen readers and keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the horizontal arrow keys on the first level of the menu.
  • Display and browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
Menu navigation instructions

Instructions for keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the vertical arrow keys on the first level of the menu.
  • Use the right arrow key to display the second level.
  • Browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
  1. Inici

Risotto de vieires i gambes

dj., 15/12/2022 - 13:43
categories
Receptes i consells
Primer plat
Difícil

• 400 g de ceba
• 2 grans d’all
• 250 g de pebrot vermell cremat a la flama o escalivat
• 250 g de tomàquet en conserva
• 80 ml d’oli

• 600 g de peix de roca
• 400 g de cap de rap
• 150 g de ceba petita
• 100 g de pastanaga
• 2 grans d’all
• 20 g d’api
• 80 g de porro
• 40 g de xampinyó
• 125 g de tomàquet triturat en conserva
• 50 ml de vi blanc
• 50 ml d’oli d’oliva
• Pebre vermell
• Pebre blanc
• Llorer, farigola, fonoll

• Sofregit clàssic
• Fumet vermell de peix
• 4 vieires
• 60 g de pebrot vermell (opcional)
• 60 g de pebrot verd (opcional)
• 200 g de gamba pelada
• 1 fulla de llorer
• 320 g d’arròs arborio
• 60 g de formatge parmesà

Avui us proposem un plat que us encantarà. Les vieires ens aporten iode i sodi, i les gambes, moltes proteïnes.

Com sempre, us recordem que podeu compartir les vostres receptes amb tots nosaltres.

Avui, risotto de vieires i gambes!

En primer lloc, talleu la ceba ben fina i feu-la sofregir en l’oli i en un recipient apropiat a la quantitat de ceba que teniu. És bo que hi hagi certa espessor per poder cuinar al màxim de temps sense que es cremi.

Una vegada s’hagi daurat la ceba, afegiu-hi l’all picat i cuineu-ho fins que aquest també s’hagi daurat. En aquest punt, agregueu-hi el tomàquet en conserva triturat i colat. Cuineu-ho fins que l’aigua s’hagi evaporat, i en últim lloc afegiu-hi el pebrot tallat ben fi, deixeu-ho a foc suau durant uns minuts i retireu.

Ara preparareu el fumet de peix. Traieu les vísceres del peix de roca, retireu la pell i les agalles del cap de rap, renteu i deixeu uns minuts en aigua freda. Mentrestant, talleu la ceba, la pastanaga, el porro, l’api, els alls i el xampinyó.

Escorreu el peix. En una cassola, poseu oli i ofegueu la ceba durant uns minuts. Després, agregueu-hi l’all i el porro, i al cap d’uns minuts, afegiu-hi la pastanaga i el xampinyó, ofegueu i afegiu-hi l’api. Quan el conjunt agafi un color daurat suau agregueu-hi el pebre vermell, deixeu-ho coure uns segons i després incorporeu-hi el tomàquet. Feu-ho coure fins que s’hagi reduït l’aigua i després afegiu-hi el peix escorregut, el vi blanc, el pebre blanc i les herbes. Cuineu-ho fins que s’hagi evaporat l’alcohol del vi. Cobriu-ho amb aigua i deixeu-ho a foc suau. Aneu retirant l’espuma, feu-ho coure durant 20 minuts, després deixeu-ho infusionar 10 minuts i finalment coleu-ho.

Traieu les closques i els intestins de les vieires. Escalfeu una paella i feu-hi daurar les vieires. Retireu i en el mateix oli incorporeu-hi les cues de gambes ben escorregudes. Retireu i afegiu-hi el pebrot vermell i verd tallat a daus i cuineu-lo molt fort deixant-lo una mica cru. La incorporació dels pebrots és opcional.

Escalfeu el sofregit i escorreu-ne l’excés d’oli, afegiu-hi l’arròs i remeneu-lo perquè es barregi amb el sofregit. Afegiu-hi el llorer i el fumet calent a tandes, i aneu-ho remenant sense parar perquè l’arròs deixi anar el midó i lligui el caldo. Rectifiqueu de sal i pebre aneu remenant i mullant fins que aconseguiu que l’arròs estigui cuit i tingui la textura que us agrada. Quan quedin 2 minuts afegiu-hi les vieires, les gambes i els pebrots saltejats.

Fora del foc, afegiu-hi el formatge parmesà i remeneu fins que quedi ben incorporat. Quan estigui a punt, afegiu-hi uns encenalls de més de parmesà i serviu.

Bon profit!

RECEPTA CEDIDA PEL GREMI DE MAJORISTES DEL MERCAT DEL PEIX DE MERCABARNA

Barcelona City Council logo
  • Ajuntament de Barcelona
  • Accessibilitat
  • Avís Legal