Logo Ajuntament de Barcelona

Selecciona idioma

  • Català
  • Castellano
  • English

Altres webs de l'Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament
Contacte
Tràmits
Treballa a l'Ajuntament
Noticies
Agenda
Mapa
Com s'hi va
Vés al contingut

Mercats de Barcelona

Inici
Menu navigation instructions

Instructions for screen readers and keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the horizontal arrow keys on the first level of the menu.
  • Display and browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
Menu navigation instructions

Instructions for keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the vertical arrow keys on the first level of the menu.
  • Use the right arrow key to display the second level.
  • Browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
  1. Inici

Truita de patates de primera!

dj., 24/02/2022 - 08:59
categories
Receptes i consells

La truita de patates és un clàssic amb el qual tenim l’èxit assegurat amb els nostres convidats. Tot i que pot haver-hi discòrdia entre els partidaris de fer-la amb ceba i qui prefereix fer-la sense, és un plat senzill de preparar. Com tot, però, perquè ens quedi d’allò més bona podem seguir alguns consells bàsics dels experts!

L’influencer gastronòmic Rafuel, expert en adaptar a l’actualitat la manera de fer les receptes de tota la vida, dóna les claus per preparar una truita de patates diferent que agradarà a tothom. En aquesta ocasió, amb ceba. Necessitareu els següents ingredients:

- Patates, del tipus Monalisa

- Ceba caramel·litzada

- Tartufata, per donar-li gust a tòfona

- Sal

- Oli d’oliva

- Ous de gallines en semillibertat. Per cada patata mitjana comptem un ou i, cada tres patates, n’hi afegim un més.

 

Per preparar la truita que proposa en Rafuel, cal seguir els següents passos:

1. Tallem les patates i les posem en una paella amb cocció mitjana durant 20-25 minuts. Després, les escorrem bé i les deixem en un bol.

2. Afegim la ceba caramel·litzada al bol on tenim les patates ja cuites. La ceba es pot comprar feta o la podem fer nosaltres en una paella amb oli i, a poc a poc, anar-la caramel·litzant.

3. Afegim la tartufata i hi posem sal. Reservem.

4.En un altre recipient, batem els ous.

5. Afegim els ous al bol on tenim les patates amb la ceba i la tartufata. És important aixafar la patata i la ceba amb els ous i anar barrejant tots els ingredients amb una batedora manual. D’aquesta manera, segons el Rafuel, fem que l’ou entri als porus de la patata i quedi melosa.

6. Preparem una paella per fer la truita i afegim un raig d’oli. És important que la paella sigui antiadherent i que no estigui ratllada. Tal com explica el Rafuel, l’antiadherent es trenca quan la paella està calenta i la refredem amb aigua freda. Cuidem les paelles!

7. Incorporem tota la mescla a la paella un cop l’oli estigui calent. Cal dominar el foc, no podem cremar-la per fora i que ens quedi crua per dins, s’ha d’anar a poc a poc i només donar-li una volta.

8. Anirem remenant la paella perquè la truita no s’enganxi. Cal esperar a fer-ho quan l’oli surt pels costats de la truita. Això ens indica en quin moment la truita s’ha segellat.

9. Girem la truita i acabem de coure-la. Anoteu-vos aquest petit truc: en girar la truita amb un plat, cal posar-hi un raig d’oli perquè la truita rellisqui bé. Sobretot, abans de tornar-la a abocar a la paella, cal posar una mica d’oli a la paella.

 

Si seguiu aquesta recepta, us quedarà una truita diferent que segur que agradarà a casa! 

A més, podeu deixar-vos portar i innovar, afegint ingredients com el formatge, el pebrot, la sobrassada o el xoriç. Aquests dos últims, recordeu passar-los abans per la paella perquè l’oli que deixin anar s’integri amb la patata! 

D’aquesta manera, podem aprofitar ingredients que s’estan a punt de fer malbé per aconseguir una truita de patates d’allò més original i deliciosa! Us atreviu a donar una volta a la truita de patates tradicional?

 

Barcelona City Council logo
  • Ajuntament de Barcelona
  • Accessibilitat
  • Avís Legal