Prensa

El Museu de la Música reivindica la seva essència amb la campanya ‘Un museu que sona’

26.11.2019

Per tal de donar a conèixer la seva activitat i enfortir el posicionament del Museu de la Música dintre del ric teixit cultural de Barcelona, la institució ha impulsat la campanya ‘Un museu que sona’, que associa el Museu amb un ‘museu viu’, un ‘Museu que sona’, on s’hi poden venir a escoltar concerts i conferències, fer tallers relacionats amb la música, o visites amb temàtiques molt suggeridores. Tot això dintre d’una ubicació immillorable dintre del gran complex musical que conforma juntament amb L’Auditori i l’ESMUC.

L'eix principal de la campanya és un espot enregistrat en pla seqüència en el qual veiem quatre músics a l'interior de les vitrines del Museu tocant instruments representatius de la seva col·lecció. Es tracta de Pere Nolasc, que toca el violí botzina, Isaac Rodríguez el clarinet, Ekaterina Zaytseva la guitarra i Cora Vergara el gamelan, tots ells vinculats a l'escena musical barcelonina. 

El fet de posar aquests músics dins de vitrines fent sonar peces del Museu de la Música reforça el missatge del Museu com a institució on els instruments no només es poden veure exposats sinó que també se'ls dona l'ús pel qual van ser concebuts i reforça el caràcter interactiu de les seves sales.

El Museu de la Música, un referent internacional  
El Museu de la Música de Barcelona és un Museu actiu, amb una programació de concerts, conferències, visites guiades especials i activitats familiars molt rica i extensa.

Amb una col·lecció de gran impacte internacional, el Museu de la Música té la particularitat que alguns instruments de la col·lecció permanent es poden fer servir per tocar i fer concerts, alguns d’ells són veritables joies històriques i ens transporten a èpoques antigues i a cultures llunyanes a través del seu so original.

La institució té un fons de més de 2500 instruments, dels quals més de 500 estan en exposició. La tasca museística de la institució està acompanyada d'una intensa activitat de conferències i de concerts dirigits a tot tipus de públics. En aquest darrer apartat cal destacar el cicle La Música del Museu. Instruments Originals en Bones Mans, amb instruments històrics del Museu, o la temporada de concerts familiars.