Jornades per la reactivació econòmica de Nou Barris

dijous, 26. novembre 2020 - 15:29

Economia. El 3 i 4 de desembre, Nou Barris celebrarà les jornades “El desenvolupament econòmic de Nou Barris: reptes i oportunitats”

Les jornades “El desenvolupament econòmic de Nou Barris: reptes i oportunitats” recolliran reflexions i propostes de l'Ajuntament, entitats i empreses.

El 3 i 4 de desembre, Nou Barris celebrarà les jornades “El desenvolupament econòmic de Nou Barris: reptes i oportunitats”, plantejades com un espai participatiu que reculli les reflexions i propostes dels diferents agents del territori que puguin contribuir a l’elaboració del nou Pla de Desenvolupament Econòmic del Districte 2021-2023.

Les jornades, impulsades pel Districte i en col·laboració de Barcelona Activa, conta també amb l’IGOP (Institut de Govern i Polítiques Públiques) i de la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona) per a la seva organització.

La trobada serà virtual, donada l’actual situació sanitària, i constarà de tres taules de debat (empreses, ocupació i innovació i tecnologia) . Cada una d’elles contarà amb una ponència marc, una taula rodona amb els convidats (empreses, entitats, experts,.) i un espai de reflexió posteriori acabant amb una síntesi de conclusions i propostes per a la reactivació econòmica.

Hi participaran al llarg de la jornada, empreses i entitats del territori, junt amb representants de l’Ajuntament i de Barcelona Activa; que explicaran l’estratègia municipal pel que fa a l’impuls i l’execució de polítiques de promoció econòmica

Així, les jornades volen esdevenir un espai per:

  • Reflexionar sobre les polítiques públiques de promoció empresarial, ocupació i innovació, la idoneïtat de les mesures, els serveis i recursos que se’n deriven i el paper de les administracions per implementar-les
  • Definir les oportunitats que generen les sinergies entre el sector privat i el sector públic per col·laborar en la creació d’escenaris de futur de desenvolupament econòmic local
  • Incentivar el debat i la creació de propostes per concretar línies de treball, prioritzar-les i concretar-les en el territori
  • Plantejar propostes d’aliances o espais de treball entre agents implicats

L’actual situació derivada de la pandèmia de la covid-19 planteja un nou escenari que té en la crisi econòmica una de les seves cares més visibles. Escenari, però, que també pot esdevenir un nou context generador d’oportunitats i on la necessitat de reinventar-se és fonamental.

Us adjuntem el programa i el formulari d’inscripcions.