ViaLaietana fase2
ViaLaietana fase2

Via Laietana

Continuem la renovació de la Via Laietana, entre les places d'Antoni Maura i d'Idrissa Diallo, per fer-la més amable i oferir més espai als vianants, les bicicletes i el transport públic, alhora que afavorim el comerç local. Les voreres s'amplien fins als 4 metres per potenciar el passeig i la connexió entre barris.

Calendari aproximat d'obres

  • 1

    Març del 2022: inici d'obres de la fase 1, entre les places d'Urquinaona i d'Antoni Maura

  • 2

    Setembre del 2023: final d'obres de la fase 1 i inici de la fase 2, entre les places d'Antoni Maura i d'Idrissa Diallo

  • 3

    Estiu del 2025: final d'obres

Què estem fent?

La Via Laietana s'està transformant en una avinguda que dona prioritat als vianants i a la mobilitat sostenible: un carrer més verd, amb més espai per passejar i gaudir del comerç de proximitat.

La primera fase d'obres, entre les places d'Urquinaona i d'Antoni Maura, és a punt de finalitzar. I aquest mes de setembre del 2023 arriba el moment d'iniciar la millora de la segona fase, entre les places d'Antoni Maura i d'Idrissa Diallo.

Se n'ampliaran les voreres perquè totes siguin de més de 4 metres. S'hi mantindran els dos carrils bus-taxi de baixada i pujada, i esdevindrà una via pedalable: s'hi ubicarà un carril bici segregat del trànsit de pujada i un carril compartit bus-bici de baixada.

La nova Via Laietana millorarà la connexió dels barris del Gòtic i Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, amb més passos de vianants. A més, es potencien quatre grans espais d'estada al llarg del carrer: l'espai d'unió amb el nou carrer de Jonqueres, una gran plaça a Antoni Maura que uneix la Catedral i el Mercat de Santa Caterina, la plaça de l'Àngel i la plaça d'Idrissa Diallo.

Entre les places d'Antoni Maura i d'Idrissa Diallo

Nova fase d'obres a la Via Laietana

VEHICLES:

El dissabte 2 de setembre van començar les obres de reforma de la Via Laietana en el tram comprès entre les places d'Antoni Maura i d'Idrissa Diallo. Això implica que la circulació a la Via Laietana en sentit muntanya, des de la plaça d'Idrissa Diallo, queda tallada durant 21 mesos. 

 

APARCAMENTS, GUALS I MERCAT DE SANTA CATERINA:

Els vehicles que vulguin accedir als aparcaments, guals, Mercat de Santa Caterina i altres serveis sempre ho han de fer des de la plaça d'Urquinaona, en sentit mar.

 

AUTOBÚS

En sentit muntanya, els autobusos es desvien per l'itinerari alternatiu habitual. En sentit sentit mar, circulen per la Via Laietana.

Des del dissabte 2 de setembre, el bus de barri 120 ha canviat el seu itinerari i no fa les parades de la Via Laietana en sentit muntanya. El recorregut alternatiu, en aquest sentit, es realitza per l'av. Marquès de l'Argentera, pg. Picasso, pg. Pujades i pg. Lluís Companys, des d'on gira per recuperar el seu recorregut al c. Comerç. 

Trobareu tota la informació a les parades de bus i al web de TMB.

Logos Next Generation
Logos Next Generation