Festival dels carros (Ratha Yatra) a Barcelona

#CelebremBCN. Festes i diversitat cultural: Ratha Yatra

Català

El Ratha Yatra o Festival dels Carros és una antiga tradició que procedeix de l’estat d’Orissa a l’Índia, on s’adora a Krishna com a Senyor de l’Univers i com a un rei que està sempre feliç i és molt estimat pels seus fidels. El carro que es passeja durant la festivitat té la forma dels temples tradicionals d’Orissa i al centre hi van les deïtats Jagannatha, Baladeva i Subhadra. Al davant de la processó, els devots canten contínuament el mantra Hare Krishna, invocant les benediccions de l’energia interna de Krishna.

L’Associació per a la Consciència de Krishna – ISKCON Barcelona organitza el festival a la ciutat fa més de vint-i-cinc anys. ISKCON organitza a diferents ciutats del món aquest festival: Nova York, Londres, Milà, Los Angeles, San Francisco, Moscou i moltes d’altres, seguint l’exemple de l’Índia.

A Barcelona, la celebració comença a la Rambla Santa Mònica amb la tradicional processó dels carros, que recorre el passeig fins el carrer de Portaferrissa, segueix pel Portal de l’Àngel, el carrer del Bisbe i el carrer Ferran, per tornar al final de la Rambla. Un cop allà, en un escenari situat a la Rambla Santa Mònica hi té lloc la segona part del festival amb actuacions teatrals, musicals, espectacles de dansa, així com menjar vegetarià per als assistents.

Més informació: 

Comparteix aquest contingut