Atenció domiciliària

Missatge d'error

Notice: Undefined index: environment in include_once() (line 618 of /var/www/apps/app0170/www/personesgrans/sites/default/settings.php).

El Servei d’Ajuda a Domicili (SAD) està pensat per ajudar les persones amb una autonomia limitada o en una situació de vulnerabilitat que necessiten suport a casa seva per mantenir-se en el domicili habitual amb unes condicions adients de convivència en el seu entorn familiar i comunitari. La seva finalitat és donar suport a l’hora de realitzar les activitats quotidianes de la vida diària (higiene personal, anar a comprar, organització dels àpats i de la llar i d’altres) que s’estableixin en el pla de treball del SAD per promoure la seva autonomia personal i millorar la seva qualitat de vida.

Les persones que obtenen el reconeixement de la situació de dependència per part de la Generalitat de Catalunya tenen accés a aquest servei, entre altres. A banda, també hi tenen accés persones que pateixin una situació de risc social o vulnerabilitat sobrevinguda de caràcter temporal, que des dels serveis socials d’atenció primària municipal hagin valorat la necessitat de prescriure el servei.

Altres serveis complementaris de suport a domicili són el servei de teleassistència, la neteja i manteniment de la llar, el servei d’àpats a domicili i les adaptacions funcionals de la llar.

En determinats serveis, la persona beneficiària pot haver de contribuir en el finançament del servei.