Atenció domiciliària

Missatge d'error

Notice: Undefined index: environment in include_once() (line 618 of /var/www/apps/app0170/www/personesgrans/sites/default/settings.php).

El Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) està pensat per ajudar les persones amb una autonomia limitada o en una situació de vulnerabilitat que necessiten suport a casa seva per mantenir-se en el domicili habitual amb unes condicions adients de convivència en el seu entorn familiar i comunitari. La seva finalitat és donar suport a l’hora de realitzar les activitats quotidianes de la vida diària (higiene personal, anar a comprar, organització dels àpats i de la llar i d’altres) que s’estableixin en el pla de treball del SAD per promoure la seva autonomia personal i millorar la seva qualitat de vida.

Les persones que obtenen el reconeixement de la situació de dependència per part de la Generalitat de Catalunya tenen accés a aquest servei, entre altres. A banda, també hi tenen accés persones que pateixin una situació de risc social o vulnerabilitat sobrevinguda de caràcter temporal, que des dels serveis socials d’atenció primària municipal hagin valorat la necessitat de prescriure el servei.

Altres serveis complementaris de suport a domicili són el servei de teleassistència, la neteja i manteniment de la llar, el servei d’àpats a domicili i les adaptacions funcionals de la llar.

En determinats serveis, la persona beneficiària pot haver de contribuir en el finançament del servei.

L'accés al servei es fa prèvia valoració dels professionals dels equips bàsics d'atenció social bàsica, que en cada cas tindran en compte el grau de dependència, la situació econòmica i el suport familiar de la persona sol·licitant. Per sol·licitar aquesta valoració, cal demanar cita prèvia al telèfon de Serveis Socials 900922357 i que us adreceu al Centre de Serveis Socials que us correspongui per domicili.