El CAGG participa en el projecte Ningú enrere

..
16/07/2024 - 10:03 h - Gent gran Ajuntament de Barcelona

El Consell Assessor de la Gent Gran ha participat en una sessió del projecte Ningú enrere, que pretén recollir l’opinió, les inquietuds, les dificultats i les millores necessàries en l’àmbit del canvi climàtic dels grups que en poden estar més afectats a la ciutat de Barcelona.

Algunes persones estan més afectades pel canvi climàtic a causa de certs nivells d’interseccionalitat que comparteixen, com ara la salut, l’edat, les discapacitats, o bé factors socioeconòmics com la pobresa, el baix nivell educatiu, o el racisme, el sexisme i l’homofòbia.

Per aquest motiu, s’han fet diferents sessions d’escolta i de debat per tal de garantir la justícia climàtica de dones i famílies monomarentals, persones amb discapacitats, persones grans, persones amb baixos ingressos, persones en situació de pobresa energètica, persones amb origen cultural divers, infants i joves en situació de vulnerabilitat.

Els temes que s’han debatut, s’han agrupat en quatre eixos:

-Climatització de les llars, eficiència energètica i energies renovables

-Espai públic: preparar la ciutat per al canvi climàtic

-Mobilitat (zones de baixes emissions, transport públic, etc.)

-Ús d’espais i equipaments de la ciutat com a refugis climàtics

Les sessions han tingut lloc entre els mesos de març i juny, i es redactaran els informes amb les conclusions al juliol.

Ningú enrere forma part de les accions del projecte europeu Localised, que desenvolupa eines de base científica per apropar i difondre coneixements sobre descarbonització i detectar les necessitats locals per a la implementació de la transició energètica i l’adaptació al canvi climàtic.