Les festes de Santa Eulàlia transformaran la ciutat amb el festival LLUMBCN : Servei de Premsa

Les festes de Santa Eulàlia transformaran la ciutat amb el festival LLUMBCN

04/02/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Durant el 7, 8, 9 i 12 de febrer la ciutat de Barcelona celebrarà les festes de Santa Eulàlia amb un ampli ventall d’activitats que recolliran les tradicions i la història però també il·luminaran la cara més avantguardista i innovadora.

Durant la Festa Major d’hivern, Barcelona s’omplirà de gegants, capgrossos, colles sardanistes, diables, festes de foc i una moixiganga provinents de la cultura popular i, a més, transformarà racons de la ciutat gràcies al festival LLUMBCN.

cartell-santa-eulalia-2014_0

 

La ciutat transformada pel festival LLUMBCN

Durant les festes de Santa Eulàlia 2014 la llum esdevindrà l’element central d’un gran festival urbà capaç de mostrar-nos una ciutat nova, de transformar edificis o de conferir a petits racons de la ciutat antiga una màgia carregada de significat i poesia.

Els dies 7, 8 i 9 de febrer, qui surti a passejar quan es pon el sol descobrirà una altra cara de la ciutat.

Així, una passejada pel barri Gòtic us mostrarà una desena de paisatges que han nascut del talent i la fantasia dels estudiants i els professors de gran part dels centres docents dedicats a la il·luminació, el disseny, l’arquitectura o l’interiorisme. Veureu que, en cadascun dels patis de Ciutat Vella en què han intervingut, han estat capaços de suggerir mil i un significats a partir dels ambients creats amb la il·luminació: des d’evocar la història d’un edifici medieval fins a fer plorar santa Eulàlia amb llàgrimes de gel o convertir un pati en un jardí subaquàtic.

Completen el festival la revisió dels mappings més espectaculars de la Mercè, il·luminació especial d’edificis i monuments de la ciutat (fragments de la muralla de Barcelona i la casa de Salvador Espriu) i un recorregut per una part del parc de la Ciutadella que acull espectacles de llum repartits per camins, edificis i làmines d’aigua.

 

Santa Eulàlia amb el Tricentenari BCN i Cardona

Enguany la festa de Santa Eulàlia se celebra en el marc dels actes del Tricentenari BCN i per això el Born Centre Cultural obre les portes gratuïtament a tots els ciutadans que vulguin veure les restes arqueològiques i les exposicions per descobrir els fets de fa tres-cents anys i descobrir com era aquesta part de la ciutat a principis del s. XVIII.

El divendres 7, rebent la cercavila de la copatrona (20.15 aprox), s’encendran prop de 1.500 espelmes per recrear, amb llum, el logotip dels actes del tricentenari dels fets del 1714 i de divendres a diumenge, en fer-se fosc, 300 flames il·luminaran la plaça del Born.

A més, l’any en què Santa Eulàlia commemora el tricentenari dels fets del 1714, Cardona és la ciutat convidada a la festa i porta a la ciutat part del seu imaginari festiu i alguns dels seus col·lectius de cultura popular. Veureu participar en les celebracions un total de tretze gegants de Cardona, a més dels nans i de la nova Àliga.

 

Més informació a dossier adjunt.

 





Paraules clau

festa major/ Festes de Santa Eulàlia/ hivern/ innovació/ LLUMBCN/ tradició/