Trias: “Amb l’ampliació del MACBA, la Plaça dels Àngels esdevé el centre de gravetat del museu” : Servei de Premsa

Trias: “Amb l’ampliació del MACBA, la Plaça dels Àngels esdevé el centre de gravetat del museu”

17/07/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha participat avui en la presentació dels nous espais i el Pla d’Usos del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA). En l’acte també han participat el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell; el president de la Fundació MACBA, Leopoldo Rodés, i el director del MACBA, Bartomeu Marí.

 

 

Durant la presentació, l’alcalde ha destacat que “amb l’ampliació del MACBA, la Plaça dels Àngels esdevé el centre de gravetat del museu. Aquest és un espai que ja formava part del MACBA i que ara potenciarà el seu paper com a escenari d’activitats més obertes i participatives” i ha afegit que “aquesta nova configuració ens permetrà una cosa extraordinària: connectar sis places del Raval: les places de Terenci Moix, de Joan Coromines, de les Caramelles, el pati dels Tarongers, el Pati de les Dones i la mateixa Plaça dels Àngels”.

Pel que fa al barri del Raval, Trias ha explicat que “poques ciutats del món, i menys encara barris concrets, tenen en tan poca extensió el nombre de centres culturals que hi ha al Raval. Volem que no només comparteixin territori, sinó també iniciatives comunes” i ha refermat que “el treball conjunt de tots aquests equipaments en el projecte Raval Cultural contribuirà a reforçar el barri com un dels pols culturals més importants de la ciutat”.

L’alcalde ha afirmat que “el MACBA fa una aposta de futur molt ambiciosa, un gran pas endavant, amb la incorporació de nous espais, que li permetran ampliar notablement les activitats i arribar a nous públics” i ha recordat que “això permetrà que el MACBA envolti tota la plaça dels Àngels i posi encara més en contacte la seva activitat amb la ciutat i els seus públics”

En relació a la situació actual, Trias ha assegurat que “esmerçar esforços en la cultura és avui més necessari que mai. El MACBA té una funció cultural que va molt més enllà de ser un centre d’exposicions. És un productor de cultura” i ha reblat que “som en uns temps difícils, de necessària contenció de la despesa per part de les administracions. Però la cultura és un element de progrés i un objectiu bàsic per la ciutat”.

Finalment, l’alcalde ha posat en valor la important aportació econòmica d’1,5 milions d’euros, que fa l’Ajuntament de Barcelona per fer realitat aquesta ampliació del MACBA. A més, l’any passat l’Ajuntament de Barcelona va cedir al MACBA els edificis del Convent dels Àngels, després del trasllat del FAD a l’edifici del Disseny Hub de la Plaça de les Glòries.

Document relacionat

Dossier: El MACBA creix. Nous espais i pla d’usos





Paraules clau

MACBA/