Xavier Trias: “La col·laboració policial s’ha demostrat una eina eficient i eficaç per combatre la delinqüència al metro de Barcelona” : Servei de Premsa

Xavier Trias: “La col·laboració policial s’ha demostrat una eina eficient i eficaç per combatre la delinqüència al metro de Barcelona”

31/07/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el Conseller d’Interior Ramon Espadaler han fet avui balanç dels tres anys de funcionament del Dispositiu Xarxa. En l’acte de presentació, alcalde i conseller han estat acompanyats, per l’Intendent Major de la Guàrdia Urbana Juan José Vilanova i per l’Intendent Joan Portals, sotscap de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona del cos de Mossos d’Esquadra.

 

 

L’alcalde Xavier Trias ha recordat que una de les principals prioritats del Govern Municipal és comptar amb una ciutat “ordenada i segura” i ha destacat que una de les primeres decisions que va prendre com a alcalde de Barcelona va ser que la Guàrdia Urbana patrullés al suburbà, on hi existia un gran problema d’inseguretat. Tres anys més tard, l’alcalde de Barcelona considera que aquella “va ser una decisió encertada” i que “l’actuació conjunta i coordinada dels dos cossos policials s’ha demostrat una eina eficient i eficaç per combatre la delinqüència al metro de Barcelona”.

L’alcalde ha celebrat les dades de descens dels fets delictius en aquest transport públic, un descens que ha atribuït a la tasca dels dos cossos policials. Trias ha explicat que el fet que tots dos baixin conjuntament al metro “com si fos un carrer normal de la ciutat, transforma, i fa variar les coses” i “la percepció de la gent”. L’alcalde ha finalitzat donant les gràcies a Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra i per aquesta col•laboració “que és la via”, ha dit, “perquè les coses vagin cap endavant”.

El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, per la seva banda, ha destacat que els bons resultats dels tres anys de posada en marxa del dispositiu Xarxa “ha estat possible gràcies a la bona coordinació entre els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana i especialment al treball conjunt dels cossos policials amb la Fiscalia, fet que ha permès que avui puguem presentar un balanç tant positiu”.

El conseller també ha comentat que la pressió policial ha permès foragitar dels transports públics alguns del delinqüents més actius, aconseguint que “marxin no ja de Barcelona o la seva àrea metropolitana, sinó fins i tot del país”.

El dispositiu Xarxa, que la Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d’Esquadra van posar en marxa el 22 de juliol del 2011 al metro de Barcelona ha permès millorar la seguretat i prevenir l’acció dels carteristes al suburbà assolint uns resultats molt satisfactoris des de la seva entrada en funcionament. Així, en els darrers tres anys s’ha aconseguit reduir els fets delictius en un 32% per cent, la qual cosa ha suposat que s’han comès 8.899 fets menys.

 

Document relacionat

Dossier de premsa: El dispositiu Xarxa ha permès reduir en tres anys un 32 per cent els fets delictius al suburbà de Barcelona





Paraules clau

atenció a les persones/ Dispositiu Xarxa/ seguretat/