Barcelona transforma una paret mitgera en el Jardí del Sol, un nou jardí vertical que funciona de forma autosuficient : Servei de Premsa

Barcelona transforma una paret mitgera en el Jardí del Sol, un nou jardí vertical que funciona de forma autosuficient

19/09/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dissabte 20 de setembre, a les 13:00 hores (carrer Ciutat de Granada, 106), el regidor de Sant-Martí, Eduard Freixedes, inaugura el Jardí del Sol, en una jornada on s’han organitzat diverses activitats per divulgar els beneficis ambientals d’aquesta intervenció de millora paisatgística al barri del Parc i la Llacuna del Poblenou, amb visites guiades i tallers infantils.

Aquest nou jardí vertical que funciona de forma autosuficient és fruit de la remodelació d’una mitgera al barri del Parc i la Llacuna del Poblenou, resultant de la necessitat d’una nova escala d’evacuació de l’edifici de l’Arxiu. Es tracta del quart jardí vertical que s’instal·la en parets mitgeres de la ciutat, fruit del Pla de remodelació 2011-2015 que Barcelona ha posat en marxa amb l’objectiu de millorar el paisatge urbà i utilitzar l’energia natural de manera eficient.

El nou jardí té un dipòsit que recull l’aigua de la pluja per al reg que s’activa amb l’energia produïda per les plaques solars instal·lades a la façana. Les plaques fotovoltaiques també subministren llum a l’edifici, seu de l’Arxiu, Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona.

El projecte l’ha executat l’Institut Municipal del Paisatge Urbà i la Qualitat de Vida amb la col·laboració de Parcs i Jardins, l’Agència local d’Energia de Barcelona, Cicle de l’Aigua, el Districte de Sant-Martí i l’Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona. La intervenció ha tingut un cost de 440.000 euros, que provenen de les compensacions paisatgístiques generades per l’activitat publicitària singular.

 

Nota en format PDF

foto 1

foto 2

foto 3

foto 4

 





Paraules clau

Jardí del Sol/ Sant Martí/