Barcelona donarà ajuts de fins al 75% de l’IBI a persones amb pocs recursos : Servei de Premsa

Barcelona donarà ajuts de fins al 75% de l’IBI a persones amb pocs recursos

20/04/2017

L’Ajuntament incrementa els ajuts iniciats l’any passat, ampliant fins al 75% la quantia subvencionada de l’Impost de Béns Immobles i elevant el llindar d’ingressos per tal que s’hi puguin acollir més famílies

Comença la campanya per sol·licitar ajuts i s’amplia el període disponible perquè els ciutadans ho puguin fer, online o presencialment

Enguany es preveu destinar fins a 3’5 milions d’euros a la campanya d’ajuts a l’IBI
L’Ajuntament de Barcelona incrementa els ajuts al pagament de l’Impost de Béns Immobles (IBI) iniciats l’any passat, ampliant fins al 75% del pagament de la quota a les llars amb pocs recursos i elevant el llindar d’ingressos de les famílies amb dret a sol·licitar-los. La incorporació d’aquests canvis a la convocatòria d’enguany, que s’obre avui, respon a la voluntat del govern municipal d’arribar a un major nombre de persones i fer avançar la ciutat cap a una fiscalitat més equitativa.

Així doncs, a les bases d’aquest any s’ha augmentat el percentatge de les ajudes que es poden rebre i que seran de fins al 75 % del rebut anual de l’IBI, (amb un màxim de 200 euros) enlloc de fins el 50% atorgat l’any anterior.

D’altra banda, s’ha elevat el llindar d’ingressos anuals de la unitat familiar a partir del qual es poden sol·licitar els ajuts econòmics. Els sol·licitants, juntament amb les persones empadronades a l’habitatge, han de tenir uns ingressos anuals bruts de fins a 23.343 euros en el cas de famílies amb quatre membres.

Més enllà de complir els barems econòmics establerts, caldrà ser propietari o llogater i que l’habitatge sigui d’ús habitual. En aquest sentit, s’han flexibilitzat els requisits de l’any passat i ja no s’exigeix que els llogaters justifiquin que el propietari els hi repercuteixin l’IBI per poder optar als ajuts.

En total, la dotació pressupostària de la campanya d’ajuts a l’IBI 2017 és de 3’5 milions d’euros. Els ajuts es poden sol·licitar des d’ara i fins al 30 de juny, ampliant el termini de què disposen els ciutadans per presentar sol·licituds, respecte l’any passat quan van tenir un mes. Així mateix, s’ha previst una campanya de comunicació per donar a conèixer els ajuts entre la població.

L’Ajuntament de Barcelona confia que al tractar-se de la segona convocatòria i amb els canvis introduïts, es pugui augmentar el nombre de famílies beneficiàries i assolir una xifra superior a les 4.442 sol·licituds tramitades en la primera convocatòria, amb una forta demanda als districtes de Nou Barris, Sant Martí i Sants.

Al mateix temps, aquest any es mantenen els ajuts existents per pagar l’IBI que beneficien a d’altres col·lectius, com les persones vídues, les famílies nombroses i monoparentals.

Per donar a conèixer la campanya d’ajuts a l’IBI 2017 entre la població i arribar al públic objectiu a qui van adreçats, l’Ajuntament de Barcelona posarà en marxa una extensa campanya de comunicació per fer-ne difusió, en col·laboració amb les Oficines d’Atenció al Ciutadà (OAC’s), els Centres de Serveis Socials, les Oficines d’Habitatge, els Casals de Gent Gran, l’OMIC, i l’Institut Municipal d’Hisenda, i a la vegada fent publicitat a mitjans de comunicació i al carrer.

Les sol·licituds es poden tramitar presencialment, amb cita prèvia, a les OAC’s i online a la pàgina web
http://ajuntament.barcelona.cat/ajutsIBI/ca/Compartiu aquest contingut