Primer cap de setmana d’activitats de la 4a Primavera Republicana : Servei de Premsa

Primer cap de setmana d’activitats de la 4a Primavera Republicana

05/04/2019



Temps estimat de lectura: 1 minut

Dissabte 6 d’abril a les 12:00 hores, (passatge de la Canadenca) tindrà lloc l’acte de col•locació de la placa de senyalització, en memòria i honor de les treballadores i treballadors de La Canadenca que, amb la vaga de 1919 van aconseguir la jornada laboral de vuit hores per a tots els oficis. L’acte està organitzat per la Fundació Salvador Seguí i el Centre d’Estudis i Recerca Històrica del Poble-sec.

És la primera activitat destacada d’un cap de semana que també tindrà teatre “La Lola, 100 años de lucha…”, i diferents activitats lúdiques el diumenge 7. Al Poble-sec hi haurà jornada de portes obertes al Refugi 307, (amb inscripció prèvia), i acte de col•locació de la placa de senyalització, en memòria de Ramon Perera i Manuel Muñoz, que van promoure el sistema de refugis antiaeris de la Generalitat i de l’Ajuntament de Barcelona durant la Guerra Civil Espanyola.

La plaça de la Vila de Gràcia serà diumenge al migdia l’escenari de la recreació de la Revolta de les Quintes, del 1870, en què les dones van tenir un paper molt destacat. També a Gràcia, a la plaça del Nord, a les 19:00 hores, tindrà lloc Rebels pel swing! ball que suposava un cant a la llibertat que xocava amb els règims totalitaris feixistes i nazis.

Primavera Republicana

Primavera Republicana





Paraules clau

Gràcia/