L’Ajuntament posa en marxa una oferta d’activitats d’oci específiques per a adolescents aquest estiu : Servei de Premsa

L’Ajuntament posa en marxa una oferta d’activitats d’oci específiques per a adolescents aquest estiu

30/06/2019

Les propostes s’han definit a partir del treball dels Punts JIP d’una vuitantena de centres d’educació secundària en col·laboració amb els equipaments i serveis juvenils municipals i els resultats d’una enquesta a 2.000 adolescents de Barcelona

Es duen a terme activitats en tots els districtes de la ciutat, són gratuïtes i es necessita inscripció prèvia

En total, són més de 80 activitats relacionades amb esport, cultura, cuina, dansa, jocs o hàbits saludables

L’Ajuntament posa en marxa per primera vegada una bateria de 80 activitats per a adolescents en espais públics de la ciutat per tal de oferir activitats lúdiques al col·lectiu d’entre 12 i 16 anys. L’oferta, que tindrà lloc fins el 12 de juliol, vol donar resposta als interessos d’un perfil d’adolescent per als quals no són atractives altres activitats en què hi ha un compromís d’assistir-hi diàriament.

Les activitats programades, que poden consultar-se en el següent enllaç, s’han decidit després d’un període de prospecció a partir dels Punts JIP (“Jove, Informa’t i Participa”), un servei del departament de Joventut present a 80 centres d’educació secundària de Barcelona.

Una vintena de professionals del punts JIP han treballat al llarg dels darrers tres mesos amb els equipaments i serveis juvenils municipals i amb els mateixos estudiants per conèixer els seus interessos. Les propostes s’han complementat amb una enquesta on line a 2.000 joves d’entre 12 i 16 anys de la ciutat.

Es duen a terme activitats en tots els districtes de la ciutat i per poder participar-hi cal inscriure’s prèviament. Totes les activitats són gratuïtes.

Entre les propostes que s’ofereixen, l’oci i l’esport tenen un pes destacat amb partits de bàsquet, jocs de taula i videojocs, tasts de bàdminton, castells, circ rutes amb Pokémon Go, capoeira i parkour, vòlei, danses urbanes o un torneig de ping pong. La cultura també és present amb cinefòrums, tallers d’art-teràpia, fotografia i art urbà, cuina i estampació de samarretes i plantilles… i espais per parlar de trap i videoclips.

Les propostes inclouen activitats menys lúdiques com tallers on repassar en grup les assignatures que no s’han superat durant el curs, o activitats que ajudin els adolescents a saber cuidar-se emocionalment fent reflexionar sobre la sexoafectivitat, les identitats i les orientacions.Compartiu aquest contingut