Barcelona publica la Memòria del Pla de xoc per a la inclusió digital : Servei de Premsa

Barcelona publica la Memòria del Pla de xoc per a la inclusió digital

24/02/2021



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Comissionat d’Innovació Digital, depenent de la tercera tinença d’alcaldia, ha capitanejat el pla de xoc que inclou mesures que tindran continuïtat, com el reforç de de la Xarxa d’Ateneus de Fabricació

Els Agents TIC han ajudat fins ara 2.500 persones a fer tràmits online amb l’administració

L’Ajuntament de Barcelona ha fet balanç del Pla de xoc d’inclusió i capacitació digital per mitigar les conseqüències de la crisi derivada de la Covid-19, el conjunt de mesures urgents que la ciutat va impulsar durant el segon semestre del 2020 per assegurar la inclusió digital i garantir la igualtat d’oportunitats en un context de crisi social i econòmica on la bretxa digital ha esdevingut una barrera educativa i social per als col·lectius més vulnerables.

La tercera tinenta d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana, Laia Bonet, ha subratllat “l’esforç i el treball intens que es fa des de l’Ajuntament per evitar que la disrupció digital causada per la pandèmia generi noves desigualtats o empitjori les existents”. Segons Bonet, “el Pla de xoc ha estat una eina clau per aconseguir-ho en un context de crisi social i econòmica sense precedents, però cal seguir insistint per eradicar la bretxa digital a la ciutat per a que ningú quedi enrere”.

El Pla de xoc ha comportat accions com el reforç de la Xarxa d’Ateneus de Fabricació Digital o el Programa Agents TIC per acompanyar a la ciutadania en la realització de diferents tràmits electrònics amb l’administració. El programa Agents TIC ha atès presencialment 2.407 persones entre els dies 21 de setembre de 2020 i el 22 de gener de 2021. Dues de cada tres persones han requerit suport per demanar ajuts de tipus econòmic, principalment subsidis i prestacions per a la desocupació.

El Pla ha posat en marxa actuacions per millorar les condicions de vida d’aquelles persones per a les quals la digitalització representa una barrera en lloc d’una oportunitat, a través de tres objectius:

Una altra mesura elaborada dins el Pla ha estat l’informe La bretxa digital a la ciutat de Barcelona que analitza la bretxa digital a la ciutat així com l’impacte de la pandèmia en els usos de les tecnologies de la informació i la comunicació. El Pla de xoc per a la inclusió digital s’ha executat mitjançant la Xarxa d’Ateneus de Fabricació de l’Ajuntament de Barcelona, la Fundació BIT Habitat i el Centre d’Innovació Urbana de Ca l’Alier.

La inclusió digital és imprescindible per construir una ciutat més justa, inclusiva i amb més capacitat de resposta, segons les directrius de l’Agenda 2030.

 

Consulta la Memòria del Pla de xoc per a la inclusió digital a Barcelona 2020





Paraules clau

digital/ inclusió/ inclusió digital/