Barcelona posa a disposició dels i les estudiants 28 sales d’estudi durant l’època d’exàmens : Servei de Premsa

Barcelona posa a disposició dels i les estudiants 28 sales d’estudi durant l’època d’exàmens

08/05/2021



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Del 10 de maig a l’1 de juliol les sales d’estudi de la ciutat reforcen el seu servei amb l’obertura de 19 nous espais i ampliant els horaris de les sales permanents

El dissabte 5 i el diumenge 6 de juny, coincidint amb el cap de setmana previ a les PAU, totes les sales d’estudi obriran fins a les 23 hores

L’aforament de les sales d’estudi es pot consultar a temps real a través d’un mapa interactiu

Les sales d’estudi de la ciutat es preparen per a la recta final del curs 2020-2021. A partir del dilluns 10 de maig, les 9 sales permanents de la ciutat ampliaran el seu horari i es reforçarà l’oferta amb 19 sales més arreu de la ciutat.

La xarxa de sales d’estudi és un servei municipal que posa a l’abast de la ciutadania un espai adequat per estudiar en horari nocturn i ofereix la possibilitat de participar en activitats relacionades amb l’aprenentatge d’idiomes, la formació i la cultura.

Amb la voluntat d’ampliar l’oferta d’espais on estudiar, el Departament de Joventut posa a disposició dels estudiants 9 sales permanents a 9 biblioteques públiques de la ciutat: Vapor Vell, Vila de Gràcia, Guinardó-Mercè Rodoreda, Ignasi Iglesias-Can Fabra, Sagrada Família-Josep M. Ainaud de Lasarte, Poblenou-Manuel Arranz, Sant Gervasi-Joan Maragall, Les Corts-Montserrat Abelló i Nou Barris. L’horari d’aquestes sales és de dilluns a dijous de 20.30 a 23 hores. A més, dues d’elles estan disponibles també els diumenges: Vapor Vell, d’11 a 14 hores i de 16 a 20 hores; i Sagrada Família- Josep M. Ainaud de Lasarte, de 16 a 20 hores.

Durant els mesos de maig i juny, coincidint amb l’època d’exàmens, el servei de sales d’estudi es reforça per poder oferir més espais de silenci i lectura per als i les estudiants de Barcelona. Per una banda s’amplien els horaris de les sales permanents i, per l’altra, s’incrementa el número d’espais amb l’obertura de 19 sales més repartides per tots els districtes de la ciutat. A més, per tal d’acompanyar la preparació a les PAU, totes les sales obriran el dissabte 5 i diumenge 6 de juny fins a les 23 hores.

Aquestes són les 19 sales d’estudis que romandran obertes des del 10 de maig fins a l’1 de juliol:

 

Per consultar l’horari de les 28 sales disponibles podeu visitar el web del Departament de Joventut.

És important recordar que, arran de les mesures i restriccions sanitàries provocades per la Covid-19, l’aforament de les sales és limitat, s’ha reduït al 50% i els espais s’assignen garantint la mínima distància de seguretat d’1,5 metres entre persones. A més, també es garanteix la traçabilitat de tots els assistents i es posa a disposició dels usuaris productes desinfectants per la neteja de l’espai d’estudi. Per últim, s’ha habilitat un mapa interactiu per consultar l’aforament de les sales en temps real.

Les sales d’estudi són un servei del Departament de Joventut i són possibles gràcies a un conveni amb el Consorci de Biblioteques de Barcelona i a la col·laboració dels districtes de la ciutat.

 





Paraules clau

sales d’estudi/