L’Ajuntament, la Generalitat, l’Estat i les universitats públiques acorden crear la primera càtedra d’Habitatge interdisciplinar i interuniversitària de l’Estat : Servei de Premsa

L’Ajuntament, la Generalitat, l’Estat i les universitats públiques acorden crear la primera càtedra d’Habitatge interdisciplinar i interuniversitària de l’Estat

03/06/2021

Les tres administracions i les quatre universitats públiques de Barcelona, UAB, UB, UPC i UPF, signen un protocol d’intencions amb el repte d’innovar i aprofitar l’ecosistema d’investigació universitari per fer front al problema de l’habitatge

La iniciativa és fruït d’un gran esforç de les administracions públiques amb competències en habitatge i les quatre universitats per concentrar coneixement de disciplines com el Dret, l’Economia o l’Arquitectura

Les administracions públiques i l’ecosistema universitari públic català han acordat impulsar una nova càtedra en matèria d’Habitatge, la primera d’aquestes característiques de caràcter interdisciplinar i interuniversitari. El protocol per dur-la a terme l’han signat l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, el Govern de l’Estat, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

 

 

La Càtedra Barcelona d’Estudis d’Habitatge és fruït d’un esforç sense precedents amb l’aspiració de concentrar el talent acadèmic tant de la ciutat com del país procedent de diferents disciplines, com el Dret, l’Economia, o l’Arquitectura, entre d’altres. La Càtedra neix amb l’objectiu principal del foment de la docència, la investigació i la transferència de coneixement en l’àmbit de les polítiques públiques d’Habitatge i Rehabilitació.

En aquest sentit, la voluntat és crear els primers estudis de màster oficials d’Habitatge de l’Estat, a més d’organitzar tallers i postgraus, així com participar en projectes d’investigació competitius tant a nivell estatal com internacional, amb l’elaboració d’informes i articles acadèmics. Per últim, la Càtedra Barcelona Estudis d’Habitatge haurà de servir per la producció de ‘policy papers’, és a dir, per a l’assessorament a administracions públics i l’organització de congressos i seminaris per assolir la transferència de coneixement.

L’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat, a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, impulsaran el conveni que regularà i establirà les bases per a la posada en funcionament de la Càtedra, amb la posterior incorporació del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. Des de l’Ajuntament de Barcelona, conjuntament amb les quatre universitats públiques de la demarcació, es treballarà en la definició d’aquest conveni per la posterior aprovació de totes les parts.

En l’acte de la signatura, celebrat al Pavelló Mies van der Rohe, hi han participat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el ministre d’Universitats, Manuel Castells; la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis; el secretari general d’Agenda Urbana i Habitatge del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Francisco David Lucas; el secretari d’Agenda Urbana i Territori del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, Agustí Serra; la regidora d’Habitatge i Rehabilitació, Lucia Martín; el rector de la Universitat de Barcelona, Joan Guàrdia; el rector de la Universitat Autònoma de Barcelona, Javier Lafuente; el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, Francesc Torres; i el rector de la Universitat Pompeu Fabra, Oriol Amat.

 

Més informació:

“Protocol entre el Govern d’Espanya, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona per impulsar la creació de la Càtedra Barcelona d’Estudis d’Habitatge”Compartiu aquest contingut