L’Eixample es repensa i debat el seu paper en la futura BCN metropolitana : Servei de Premsa

L’Eixample es repensa i debat el seu paper en la futura BCN metropolitana

10/07/2021



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Eixample i la metròpoli de Barcelona: una cruïlla de futurs’, és el nom de les jornades de debat que tindran lloc el 13 i 14 de juliol a l’Espai Veïnal Calàbria 66.

La ciutat verda i la mobilitat del futur a l’Eixample és un debat que també s’ha d’emmarcar en una discussió sobre el model de ciutat respecte l’habitatge i l’activitat econòmica

Programa complert: L’Eixample i la metròpoli de Barcelona: una cruïlla de futurs | L’Eixample

El districte de l’Eixample celebrarà aquesta setmana unes jornades de debat i reflexió sobre quin paper tindrà el districte en la nova Barcelona metropolitana que es dibuixa al segle XXI i on s’abordaran aspectes de gran actualitat com la transformació ambiental que estan experimentant els seus carrers, el model de mobilitat que predominarà en el futur pròxim i el paper que ha de tenir l’Eixample en l’economia metropolitana.

Sota el nom de ‘L’Eixample i la metròpoli de Barcelona: una cruïlla de futurs’, les jornades tindran lloc el 13 i 14 de juliol a l’Espai Veïnal Calàbria 66 i han estat organitzades pel districte en col·laboració amb el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona. Reuniran experts de diferents àmbits per fer una mirada al present i al futur del districte, i a la vegada, fer una reflexió històrica del que ha significat la trama Cerdà per l’extensió de la ciutat a partir del segle XIX i  l’evolució del districte en els seus 150 anys de vida.

En ple procés de debat i de transformació amb la implantació de nous eixos verds i la Superilla BCN, la iniciativa vol posar sobre la taula de debat com desenvolupar la transformació ecològica i renovar el teixit urbà en termes de sostenibilitat, el repte d’assegurar la presència d’habitatge assequible al districte i el risc de gentrificació existent, la gestió de la mobilitat per garantir una ciutat saludable i interconnectada amb l’Àrea Metropolitana o quina activitat econòmica hauria de capitalitzar el districte de l’Eixample.

En l’àmbit de la mobilitat, per exemple, un dels debats més encesos per la pacificació de carrers i les creixents demandes per fer-ho en d’altres vies, les jornades es proposen debatre la reactualització del model Cerdà i com s’inclou un model de mobilitat sostenible i activa. Cerdà afirmava que la vialitat d’un territori és l’expressió de la seva vitalitat. Es confrontarà, doncs, el model del segle XX, on la mobilitat era en vehicle privat, amb el del segle XXI, on la mobilitat, segons la majoria d’experts, s’haurà d’entendre més com un servei, haurà de ser més activa, innovadora, intermodal i sostenible per interconnectar territoris de baixa densitat amb el centre metropolità.

El regidor del Districte, Jordi Martí Grau, inaugurarà les jornades que constaran de quatre debats i que han estat coordinades per Francesc Magrinyà. Hi participaran destacats experts  com Carles Moreno, David Mangin, Carolyn Daher, Ramon Gras, Alfonso Vegara, així com experts locals de referència.

 

 

EL FUTUR AMBIENTAL DE L’EIXAMPLE

 

EL FUTUR ECONÒMIC I RESILIÈNCIA DE L’EIXAMPLE

 

El Programa complert i els ponents els podeu consultar en el següent enllaç: L’Eixample i la metròpoli de Barcelona: una cruïlla de futurs | L’Eixample

 

Cal inscripció prèvia per assistir-hi presencialment. Els debats també es podran seguir online.





Paraules clau

Eixample/