Barcelona mapeja i publicita en un repositori 46 iniciatives de la ciutadania en defensa dels drets digitals : Servei de Premsa

Barcelona mapeja i publicita en un repositori 46 iniciatives de la ciutadania en defensa dels drets digitals

14/09/2021

El Comissionat d’Innovació Digital i Xnet han creat la web que dona visibilitat als projectes que han participat de la crida a “l’Ecosistema ciutadà pels drets digitals”

L’objectiu és visibilitzar què està fent la societat civil de Barcelona en la defensa dels drets digitals com ara l’ús ètic de les dades o l’accés al coneixement i la informació per protocols digitals oberts

El Comissionat d’Innovació Digital de l’Ajuntament de Barcelona, Xnet i el Grup Ciutadà de Polítiques Digitals de Barcelona, han impulsat un projecte que ha permès recollir en una web fins a 46 iniciatives i experiències que s’estan fent a la ciutat per defensar i preservar els drets digitals de la ciutadania.

Les iniciatives que es presenten sota el títol Ecosistema ciutadà pels drets digitals” són el resultat d’una crida que l’Ajuntament ha dut a terme aquest any per fer aflorar i documentar què estan fent les forces vives de Barcelona (entitats, moviments o associacions), en l’àmbit de la defensa i la promoció dels drets digitals. El resultat és un mapatge que els vol donar visibilitat i crear sinergies.

Es tracta d’una iniciativa que s’emmarca i vol dotar de contingut la participació de Barcelona a la Coalició de Ciutats pels Drets Digitals— (Cities Coalition for Digital Rights (https://citiesfordigitalrights.org/)–, una aliança creada al 2018 amb les ciutats de Nova York i Amsterdam per protegir els drets digitals de les persones, a través de la proposició d’accions, lleis, eines i recursos i que té com a horitzó promoure la sobirania digital de la ciutadania. Aquest nou repositori web de l’Ajuntament de Barcelona servirà, doncs, de referència en el treball en xarxa de la Cities Coalition for Digital Rights.

Els treballs o projectes que es donen a conèixer giren entorn als àmbits definits per la Coalició de Ciutats pels Drets Digitals:

  1. Accés universal i igualitari a Internet. – Neutralitat de la xarxa.
  2. Privacitat digital i protecció de dades.
  3. Algoritmes i drets fonamentals
  4. Democràcia i governança distribuïda digital.
  5. Accés al coneixement i la informació per protocols digitals oberts.

El procés culminarà amb una presentació pública per donar a conèixer els projectes a la ciutadania i per crear sinergies entre els diversos grups i actors.

 

Enllaç relacionatCompartiu aquest contingut