Barcelona recuperarà un milió de m2 per al veïnat, el verd, la mobilitat sostenible i el comerç local : Servei de Premsa

Barcelona recuperarà un milió de m2 per al veïnat, el verd, la mobilitat sostenible i el comerç local

06/10/2021

S’aconseguirà amb el pla Superilla Barcelona, que agrupa totes les actuacions de transformació urbana que es faran fins al maig de 2023 d’acord amb un model de ciutat que prioritza la vida quotidiana, la transició ecològica i la cohesió dels barris

La segona meitat de mandat es donarà un impuls definitiu als projectes en marxa i previstos de renovació de l’espai públic, millora dels barris i recintes, reactivació dels teixits econòmics, impuls a la mobilitat sostenible i habitatge públic

L’Ajuntament invertirà 525 milions d’euros entre 2021 i 2022 en transformacions urbanístiques i noves infraestructures municipals que generaran més de 8.000 llocs de treball

El conjunt de les intervencions s’inclouen en un nou mapa online interactiu que les situa sobre el territori, ofereix informació de cadascuna i les agrupa per eixos

El pla i el mapa s’han presentat a les jornades ‘Superilla Barcelona-La ciutat després de la covid’, que se celebren fins demà amb més de 2.000 persones inscrites per reflexionar com han de ser i com es volen construir les ciutats del futur

El model de transformació urbana que està desplegant el Govern municipal permetrà recuperar un milió de m2 per a la ciutadania aquest mandat. S’aconseguirà gràcies al pla Superilla Barcelona, que agrupa totes les actuacions que transformaran la ciutat per posar la vida quotidiana al centre, cohesionar els barris i impulsar la  transició ecològica. L’objectiu és adaptar Barcelona als reptes del segle XXI i convertir-la en una ciutat més justa, saludable, inclusiva i diversa.

L’equip de Govern està impulsant aquesta nova perspectiva des de fa temps, amb projectes clau ja executats com les superilles. La de Sant Antoni és un exemple clar de com s’està tirant endavant una ciutat pensada per al veïnat, plena de vida, sostenible i que afavoreixi el comerç de proximitat. La seva posada en marxa ha reduït un 25% els nivells de contaminació i ha ajudat a situar la despesa comercial del barri a nivells prepandèmics (uns 3M€ mensuals).

Aquest és l’esperit que impregna el canvi de model de ciutat iniciat ja el mandat passat, que ara viurà un salt d’escala per arribar a tots els barris i es materialitzarà amb les intervencions previstes fins al maig de 2023. El model dona resposta als reptes locals, metropolitans i globals, i es basa en la regeneració urbana per consolidar la ciutat ja construïda i fer front amb garanties a les emergències climàtica, habitacional, social i econòmica.

El pla Superilla Barcelona s’està posant a debat des d’ahir i fins demà en el marc de les jornades internacionals ‘Superilla Barcelona-La ciutat després de la covid’. Estan impulsades per l’Ajuntament, compten amb més de 2.000 persones inscrites i volen reflexionar amb ponents i experts d’àmbits diversos sobre com han de ser i com es volen construir les ciutats del futur.

En aquest marc, la segona tinenta d’alcaldia, Janet Sanz, i l’arquitecte en cap, Xavier Matilla, han presentat avui un mapa online interactiu que il·lustra com serà la Barcelona del segle XXI. És un mapa que inclou tots els projectes de transformació del pla Barcelona Superilla agrupats en cinc eixos principals:

El pla Superilla Barcelona i el mapa interactiu es poden consultar a través del web  https://www.barcelona.cat/pla-superilla-barcelona.

 

 

La Barcelona del segle XXI, en dades

El pla Superilla Barcelona suposa un canvi de paradigma que farà de la ciutat un referent en la transició ecològica i l’economia del segle XXI, i comporta una sèrie de millores que es tradueixen en les següents xifres:Compartiu aquest contingut