Barcelona organitza per primera vegada els Tallers ‘Aprenem junts’ de promoció del voluntariat i tinença responsable : Servei de Premsa

Barcelona organitza per primera vegada els Tallers ‘Aprenem junts’ de promoció del voluntariat i tinença responsable

15/10/2021



Temps estimat de lectura: 6 minuts

Els Tallers els promou el Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona

Durant sis tallers i dues visites al CAACB, voluntariat i persones professionals del sector explicaran com fer-se càrrec del benestar de gats i gossos

Els Tallers s’organitzen amb la col·laboració de les entitats El Club de Kat i Progat I l’empresa Duocan, on treballen persones professionals de l’educació canina especialitzats en el maneig i l’atenció comportamental de gossos

Tota la informació: https://ajuntament.barcelona.cat/benestaranimal/ca/tallers-aprenem-junts-de-promocio-del-voluntariat-i-tinenca-responsable

L’Ajuntament de Barcelona presenta el cicle de tallers “Aprenem junts”, pensat per saber més coses sobre l’adopció, l’acollida, la tinença responsable d’animals domèstics i el voluntariat . Els Tallers els promou el Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona.

Durant els sis tallers i les dues visites al CAACB, voluntariat i persones professionals del sector explicaran com fer-se càrrec del benestar de gats i gossos, remarcant la necessitat d’educar en una tinença responsable per evitar abandonaments i traumes.

A més, es vol donar a conèixer la importància de mantenir activa i fomentar la xarxa actual de voluntariat: el voluntariat és una eina fonamental, tant per a les entitats com per al CAACB, per garantir el benestar d’aquests animals, i al mateix temps és una bona oportunitat per gaudir de la seva companyia i del seu afecte.

El Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona acull els animals mentre no són adoptats i es fa càrrec del seu benestar. Conjuntament amb els voluntariat i les entitats animalistes, promou les adopcions com a primera opció de tinença i com a forma de lluitar contra l’abandonament.

 

 

En aquest taller aprendrem junts coses sobre l’educació bàsica i el benestar dels gossos. Conèixer més detalladament com funciona la comunicació canina, quins són els principals problemes de comportament i què vol dir educar en positiu ens ajudarà a construir una relació sana i de confiança amb el nostre gos i a gaudir recíprocament de la companyia.

Data: Dijous, 21 Octubre, 2021

Hora: 18:00

Espai: Centre Cívic Can Verdaguer

Imparteix: Natalia Iorlano-Duocan

 

Durant aquest taller aprendrem junts coses sobre gats. Coneixerem més detalladament quin ha sigut el seu procés de domesticació i analitzarem els principals aspectes que caracteritzen la nostra relació amb ells: els sentits, l’aprenentatge i la comunicació.

Així mateix, aprendrem com detectar i resoldre els principals problemes de conducta que de vegades es presenten, per tal de conèixer-los de més a prop i cuidar-los de la millor manera possible.

Data: Dissabte, 23 Octubre, 2021

Hora: 11:00

Espai: CAACB

Imparteix: Alba García – Duocan

 

Coneixeu el Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB)? Si la resposta és no, aquesta és una bona ocasió per conèixer-lo. Ubicat a Collserola, el CAACB acull nombrosos gossos i gats, la majoria abandonats, mentre no són adoptats, i es fa càrrec del seu benestar. Si us agradaria adoptar un animal, aquest és el lloc ideal.

Així mateix, el personal del centre us informarà sobre els programes de voluntariat: la xarxa de voluntariat és fonamental per garantir una bona qualitat de vida a aquests animals, que sovint han passat per situacions traumàtiques i, tot i així, encara tenen molt afecte per donar.

Data: Dissabte, 23 Octubre, 2021

Hora:12:30

Espai: CAACB

Imparteix: Rosi Perea – coordinadora de voluntariat del CAACB

 

En aquest taller parlarem d’abandonament i adopció de gossos. L’abandonament d’animals és encara una trista realitat i representa un dels problemes més grans en termes de benestar animal. Les treballadores de Duocan ens donaran dades claus per conscienciar-nos sobre el context actual i informar-nos sobre les possibilitats d’adopció que hi ha a disposició. A més, ens presentaran un gos i ens explicaran totes les responsabilitats que implica una adopció.

Data: Dijous, 4 Novembre, 2021

Hora: 18:30

Espai: Centre Cívic Casa Orlandai

Imparteix: Natalia Iorlano – Duocan

 

Durant aquest taller parlarem d’abandonament i adopció de gats. L’abandonament d’animals és encara una trista realitat i representa un dels problemes més grans en termes de benestar animal. Les treballadores de Duocan ens donaran dades clau per conscienciar-nos sobre el context actual i ens informaran sobre les possibilitats d’adopció que hi ha a disposició. Adoptar un gat implica assumir responsabilitats, i abans de fer-ho és imprescindible tenir en compte tot el que suposa.

Data: Dissabte, 6 Novembre, 2021

Hora: 11:00

Espai: CAACB

Imparteix: Alba García – Duocan

 

Coneixeu el Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB)? Si la resposta és no, aquesta és una bona ocasió per conèixer-lo. Ubicat a Collserola, el CAACB acull nombrosos gossos i gats, la majoria abandonats, mentre no són adoptats, i es fa càrrec del seu benestar. Si us agradaria adoptar un animal, aquest és el lloc ideal.

Així mateix, el personal del centre us informarà sobre els programes de voluntariat: la xarxa de voluntariat és fonamental per garantir el benestar d’aquests animals, que sovint ha passat per situacions traumàtiques i tot i així, encara tenen molt afecte per donar.

Data: Dissabte, 6 Novembre, 2021

Hora: 12:30

Espai: CAACB

Imparteix: Rosi Perea – coordinadora de voluntariat del CAACB

 

Durant aquest taller, aprendrem què és i com es gestiona una colònia de gats amb ProgatCatalunya, associació protectora especialitzada en gats de colònia.

Podreu conèixer de quina manera treballa l’associació en el territori barceloní, com s’hi pot contribuir a través del voluntariat i quina normativa aplica Barcelona en aquest context.

Així, gràcies a tota aquesta informació i recomanacions útils, ja sabrem què podem fer (i què no podem fer) quan veiem un gat pel carrer.

Data: Divendres, 12 Novembre, 2021

Hora: 19:00

Espai: Centre Cívic Pati Llimona

Imparteix: Montse Casulleres – Progat Catalunya

 

 

Durant aquest taller aprendrem que la discapacitat i les malalties poden afectar també els nostres animals de companyia. Tot i així, els animals amb discapacitat poden tenir una vida digna i gaudir de passejos i jocs com qualsevol altre animal. La discapacitat no significa el final de la vida de l’animal, sinó aprendre tots junts a viure amb la situació que tenen.  Adoptar un animal amb discapacitat o malalt crònic vol dir que cal ser conscients de l’esforç que comporta i de la necessitat de seguir totes les indicacions especifiques del personal veterinari.

Durant el taller coneixereu la Ketty (una gossa paralítica enamorada de la platja, els rius i qualsevol lloc amb aigua), el Fito (un gos amb tres potes ràpid com el vent) i la Mariela (una gossa encantadora que va néixer sense anus i amb problemes a la pell). I sabreu de les històries de l’Otag, un gat que va néixer amb unes potes molt particulars, i de molts altres gats.

Data: Dissabte, 27 Novembre, 2021

Hora: 11:00

Espai: Centre Cívic Guinardó

Imparteix: Isabel Martínez – Club de Kat

EL CLUB DE KAT

L’associació El Club de Kat és una entitat sense ànim de lucre que es dedica a ajudar animals abandonats que tenen una discapacitat o s’han convertit en malalts crònics. També acompanyen i assessoren famílies que tenen un animal amb un problema greu de salut com, per exemple, una paràlisi de les extremitats del darrere i no saben com actuar.

PROGAT
Progat Catalunya es va fundar l’any 1998.  És una associació protectora especialitzada en gats de colònia. Defensa el gat lliure, la vida en llibertat i la integració en hàbitats que compartim. Treballa en diferents districtes de Barcelona i d’altres municipis gestionant colònies que es troben en parcs, carrers, solars, naus industrials, patis interiors.

 

DUOCAN

Duocan és una societat civil privada que es va formar el 2018 i on treballen persones professionals de l’educació canina especialitzats en el maneig i l’atenció comportamental de gossos de protectora i/o de gossos que provenen de situacions vulnerables pel que fa al seu benestar mental.  A més d’ocupar-se de la seva l’estada a la protectora, Duocan treballa també en la recerca de les famílies més aptes per a cadascun dels gossos, amb l’objectiu d’afavorir l’èxit de les adopcions i assegurar una bona convivència entre els gossos i les persones.





Paraules clau

animals de companyia/ aprenem junts/