Barcelona selecciona els dissenys per crear 10 noves àrees de joc totalment accessibles : Servei de Premsa

Barcelona selecciona els dissenys per crear 10 noves àrees de joc totalment accessibles

27/09/2022Temps estimat de lectura: 2 minuts

Pas endavant en l’aposta de Barcelona per ser una ciutat jugable i més inclusiva. El jurat del concurs convocat el maig passat per l’Ajuntament ha elegit els millors dissenys per crear deu àrees de joc totalment accessibles, en el marc de l’estratègia municipal per augmentar les oportunitats de joc de les persones amb diversitat funcional i persones amb discapacitat.

Actualment, de les 906 àrees de joc de la ciutat n’hi ha 21 de totalment accessibles. El Govern municipal està implantant un canvi de paradigma per créixer en aquest àmbit i atendre les necessitats de tothom. Així, s’ha passat de fer àrees de joc amb elements accessibles a integrar l’accessibilitat d’una manera global i inclusiva. Es tracta que tots els infants puguin sentir l’experiència lúdica que s’ofereix a les àrees de joc, i que tota l’activitat sigui accessible.

El concurs és una peça clau en aquesta nova visió. La fase de diagnosi i definició dels criteris d’intervenció es va fer conjuntament amb l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), l’Institut Municipal de Parcs i Jardins (IMPJ), l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona i la Xarxa d’Accessibilitat i Vida Independent (XAVI). I es van escollir les deu ubicacions següents on dissenyar les àrees, tenint en compte les zones de la ciutat on no existeix cap àrea de jocs totalment accessible ni n’hi ha cap en procés de redacció

[…]

 

Descarregar nota de prema (PDF)

Descarregar declaracions de Janet Sanz (àudio).

Descarregar imatges (zip).

Paraules clau

ciutat jugable i més inclusiva/