Aprovat el projecte executiu del nou Mercat de l’Abaceria, un equipament comercial i amb usos veïnals al cor de la Vila de Gràcia : Servei de Premsa

Aprovat el projecte executiu del nou Mercat de l’Abaceria, un equipament comercial i amb usos veïnals al cor de la Vila de Gràcia

27/11/2022Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha finalitzat el projecte executiu del futur mercat que contempla un gran espai públic de 1.500 metres quadrats amb vegetació per esponjar l’entorn

El teixit associatiu del barri guanyarà uns 6.000 metres quadrats per a dur a terme activitats tant a l’interior com a l’exterior de l’edifici

La setmana vinent s’obrirà el procés d’informació al públic d’aquesta proposta amb la previsió que es puguin iniciar les obres del nou equipament comercial i veïnal durant el segon trimestre de 2023

L’Ajuntament de Barcelona ja ha aprovat el projecte executiu del nou Mercat de l’Abaceria i la setmana vinent s’obrirà el període d’informació pública. La previsió és que les obres es licitin abans de finalitzar l’any, el que permetrà adjudicar-les durant el primer trimestre de 2023 i iniciar les actuacions durant el segon trimestre del mateix any.

Aquest projecte, basat en el projecte bàsic que es va presentar fa poc més d’un any, s’ha treballat conjuntament amb el teixit veïnal i comercial del mercat i de l’entorn i recull la principal petició del veïnat, l’augment de verd a l’espai públic d’uns 1.500 metres quadrats que s’ha guanyat al Mercat i que permetrà esponjar aquest entorn en una trama urbana densa. Aquest serà un espai d’estada i que permetrà dur a terme activitat veïnal.

 

 

Aquest s’aconsegueix recuperant tot l’espai del perímetre del mercat i, de manera més evident, a la zona del carrer de Mare de Déu dels Desemparats, on el resultat final és un espai públic de mides similars a la plaça de la Revolució. Alhora, en l’espai de Mare de Déu dels Desemparats es minimitzen, integren i redueixen els nuclis de comunicació que podien esdevenir un obstacle visual des d’aquesta “nova plaça” cap a l’interior del Mercat.

[…]

 

Descarregar document en format PDF

Paraules clau

Gràcia/ Mercat de l’Abaceria/