[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Unes 300.000 persones han passat pel Barcelona Festival de Nadal durant catorze dies d’activitats i espectacles : Servei de Premsa

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Unes 300.000 persones han passat pel Barcelona Festival de Nadal durant catorze dies d’activitats i espectacles

30/12/2022Temps estimat de lectura: 4 minuts

El Barcelona Festival de Nadal ha omplert des del 17 de desembre la Plaça Catalunya i la Plaça Universitat amb un extens programa cultural per a tots els públics

Aquesta és la primera edició del Barcelona Festival de Nadal que s’ha pogut celebrar sense cap tipus de restricció sanitària d’aforament i de públic

A les activitats familiars dels matins amb propostes de teatre, lectura, art, espectacles de circ i música s’hi han acostat fins a 50.000 persones. A la franja horària del vespre, que ha inclòs arts de carrer i concerts s’hi ha comptat 250.000 persones

La Torre de Nadal, l’espectacle d’òpera i circ produït per l’Ajuntament i el Liceu ha portat a plaça Catalunya més de 2.000 persones

El cicle de música al carrer Sons de Ciutat encara oferirà concerts gratuïts als districtes fins al 4 de gener

Avui acaba la programació del Barcelona Festival de Nadal que ha tingut lloc a la plaça de Catalunya i la plaça Universitat des del 17 de desembre. Durant catorze dies, unes 300.000 persones han pogut gaudir d’ un conjunt de propostes culturals en diverses franges horàries del matí al vespre. Activitats familiars, música, arts de carrer i espectacles. En total, la plaça ha acollit 24 projectes culturals de diverses disciplines artístiques amb més d’una vuitantena de sessions i activitats i 95 artistes a l’escenari.

 

 

Un any més el Barcelona Festival de Nadal ha estat una autèntica celebració nadalenca una finestra de les arts, la cultura i la creativitat fetes a la ciutat, un programa de promoció de ciutat  amb mirada cultural i cosmopolita.

El tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, ha destacat que “Barcelona ha consolidat el seu propi model de Nadal, que és un èxit i que es dirigeix a la ciutadania de Barcelona però també posiciona la ciutat com una de les principals destinacions de Nadal a Europa”. Collboni ha posat en valor les bones dades d’assistència d’aquesta tercera edició del Festival i ha afirmat que “estem davant d’una iniciativa que, a més d’entretenir a persones de totes les edats, fa de finestra per mostrar la cultura i la creativitat locals a la ciutadania de Barcelona i als visitants” i ha afegit “el Festival de Nadal dota d’extraordinarietat aquests dies de celebracions i es converteix en una crida per a tothom que vulgui gaudir d’aquestes festes a la ciutat de Barcelona”.

A Nadal en família, la franja matinal a Plaça Catalunya, 50.000 persones han passat per les sis estacions d’activitats amb propostes transversals per a tothom: les obres de Shakespeare condensades en 8 minuts; una instal·lació interactiva amb centenars de caixes de cartró; les disfresses de personatges literaris; milers de peces per dissenyar infinits espais urbans; pentinats i maquillatges de fantasia; o un taller de postals de nadal inspirades en Tàpies, Picasso i Miró.

Amb un tancament de música i clown de Guillem Albà & La Marabunta que cada matí ha fet ballar la plaça.

250.000 persones han gaudit a les tardes i vespres de les arts de carrer a l’escenari de la plaça amb 6 companyies i 29 artistes. Hi ha passat Soon Circus, Sound de Secà, Circ Panic, Cia. Vero Cendoya, Magí Serra & Anamaria Klanjscek i la Compagnie Didier Théron.                                   

La música ha tingut també un paper central al festival, a la plaça s’hi han vist 14 concerts de 9 formacions musicals i 25 músics en escena.

 

L’èxit de La torre de Nadal, òpera i circ de gran format

Més de 2.000 persones han omplert cada nit les localitats per veure aquest gran espectacle d’òpera i circ. Creat per Lluís Danés i produït pel Gran Teatre del Liceu i l’Ajuntament de Barcelonaha portat al festival un viatge musical que reclamava la utopia com a eina de transformació del món amb el guiatge de Giacomo Puccini. Una història de circ amb equilibris, corda, suspensió capil·lar, trapezi i dansa amb sis intèrprets de circ, vuit músics i quatre cantants.

A la plaça Universitat hi hem vist Solstici, una instal•lació d’OFFF Barcelona que recollia interpretacions dels solstici d’hivern sota el prisma de les arts digitals. XXX persones han visitat aquest bosc de pantalles amb obres de cinc artistes, amb animació 3D, art generatiu, llum, il•lustració animada i cinema.

 

Sons de Ciutat, concerts gratuïts fins al 4 de gener

Encara fins al 4 de gener podeu gaudir de la música en viu a mercats, places i carrers de tots els barris. Una proposta cultural i comercial, totalment gratuïta, que ens ha acompanyat als  deu districtes, amb 113 concerts a 80 ubicacions d’arreu de la ciutat i 50 formacions musicals. Jazz, indie, clàssica, pop, funk, soul, brass bands o electrònica de formacions locals que representen la riquesa artística de la nostra ciutat.

El programa s’ha creat amb la complicitat de 9 agents musicals de Barcelona: Primavera Labels de Primavera Sound, Sónar, Quesoni, L’Afluent, Taller de Músics, Conservatori Superior del Liceu, Associació de Músics de Jazz i Música Moderna, Associació Coincidències i Jam Session.

 

Descarregar vídeo en format MP4

Descarregar nota en format PDF

Paraules clau

Barcelona Festival de Nadal/ nadal/ nadal 2022/

Anar a l'inici d'aquesta pàgina