Del 20 al 30 d’abril se celebra la segona edició de Model. Festival d’Arquitectures de Barcelona sota el lema “Empatia Radical” amb nou emplaçament a l’entorn del Parc de les Glòries : Servei de Premsa

Del 20 al 30 d’abril se celebra la segona edició de Model. Festival d’Arquitectures de Barcelona sota el lema “Empatia Radical” amb nou emplaçament a l’entorn del Parc de les Glòries

07/03/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Del 20 al 30 d’abril se celebra la segona edició de Model. Festival d’Arquitectures de Barcelona amb l’Empatia Radical com a lema principal i estrenant nou emplaçament.

L’entorn del Parc de les Glòries serà l’epicentre del festival, un espai de trobada per a la ciutadania on tindran lloc instal·lacions efímeres, debats, exposicions, rutes, tallers i concerts, entre moltes altres activitats.

Durant gairebé dues setmanes el festival convertirà aquest àmbit de Barcelona en un laboratori d’experimentació i divulgació arquitectònica i urbana. Model és un espai de reflexió i celebració que ens acosta l’arquitectura experimental i ens ajuda a repensar com volem viure junts a través de nous models de ciutat i nous imaginaris.

Una de les altres novetats d’aquesta edició és la creació del Premi Model amb la voluntat de posar en valor el treball independent de creadors i creadores locals i internacionals. Tenen tres categories: Premi Model Instal·lacions, Premi Model Arquitectures Digitals i Premi Model Pensament i Comissariat, dotades amb 8.000 €, 3.000 € i 4.000 €, respectivament. La primera edició del Premi Model a l’Experimentació Arquitectònica ha rebut 117 propostes de 60 ciutats i 23 països diferents.

S’han seleccionat 13 guanyadors que tindran l’oportunitat de concebre i dissenyar una de les instal·lacions, realitats augmentades, projectes curatorials i/o projectes experimentals que es desenvoluparan durant l’edició de Model 2023 a la ciutat de Barcelona.

Fins al 20 de març està oberta la convocatòria de +MODEL, el conjunt de la ciutadania i entitats podran enviar propostes d’activitats i instal·lacions sobre l’impacte de l’arquitectura i el patrimoni a la ciutat, i les escollides s’inclouran en el programa del festival.

Model. Festival d’Arquitectures de Barcelona va ser fundat el 2022 per l’Ajuntament de Barcelona i enguany es gestiona a través de la Fundació Mies van der Rohe.

 

Descarregar nota en format PDF.

Descarregar nota en format PDF (castellà).

Descarregar nota en format PDF (anglès)





Paraules clau

empatia radical/ Model. Festival d’Arquitectures de Barcelona/