Survey Barcelona. Una mirada fotogràfica sobre les transformacions de la ciutat, 2015-2023 : Servei de Premsa

Survey Barcelona. Una mirada fotogràfica sobre les transformacions de la ciutat, 2015-2023

07/03/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona publica Survey Barcelona. Una mirada fotogràfica sobre les transformacions de la ciutat, 2015-2023. Es tracta d’una mirada sobre la ciutat i les diferents intervencions que s’hi han realitzat durant els últims anys a través de la fotografia, des de grans transformacions en l’espai públic, nous equipaments o habitatge social, fins a petites actuacions en carrers i places. El testimoni d’un moment de canvi global a la ciutat.

Barcelona ha estat pionera a l’hora d’explicar la seva evolució arquitectònica i urbanística a través de la fotografia, és l’anomenat Survey. Survey Barcelona. Una mirada fotogràfica sobre les transformacions de la ciutat, 2015-2023 té la voluntat de donar continuïtat a aquesta narrativa visual sobre els canvis arquitectònics en la ciutat i, especialment, en l’ecologia urbana.

El projecte està dividit en dos volums, a partir de les 600 imatges del total del projecte, el Volum I recull una selecció de les fotografies més representatives de deu fotògrafes i fotògrafs que, a partir de deu criteris temàtics, han plasmat els canvis que ha sofert Barcelona en els últims anys, creant un conjunt d’imatges que aporten una visió coral sobre l’evolució de la ciutat.

El Volum II: Projectes, ofereix una mirada sobre els grans projectes centrals desenvolupats a la ciutat com les Superilles; Grans eixos; Increment de verd; Ciutat jugable; Escoles; Millora de barris; Reactivació de teixits econòmics; Mobilitat sostenible; Equipaments i Habitatge. També aquest volum recull cada projecte que s’ha dut a terme, a través de fitxes tècniques, i es transcriu una conversa sobre els reptes als quals s’enfronta la ciutat de Barcelona actualment i com s’hauria de plantejar la reforma urbana, entre Eva Franch, Margarita Jover, Carme Pinós, Janet Sanz.

Els dos volums, que es complementen entre ells, ofereixen una visió completa i coherent sobre el conjunt de les intervencions i les noves aportacions arquitectòniques i urbanístiques que s’han fet en els darrers anys a la ciutat de Barcelona.

S’ha creat un web específic que abasta tot el contingut del projecte Survey Barcelona, amb imatges incloses, en català, castellà i anglès: survey.barcelona

 

Trobareu el dossier de premsa, aquí.





Paraules clau

canvi/ espai públic/