La xarxa de 105 escoles bressol municipal de Barcelona inicia el període de portes obertes, previ a la campanya de preinscripció i matrícula 2023-2024 : Servei de Premsa

La xarxa de 105 escoles bressol municipal de Barcelona inicia el període de portes obertes, previ a la campanya de preinscripció i matrícula 2023-2024

11/04/2023



Temps estimat de lectura: 4 minuts

El proper curs la xarxa tindrà 8.891 places, és a dir 303 més, ja que estrenarà 4 escoles bressol, dues de les quals de nova creació i les altres dues traslladades i ampliades a nous equipaments

Les portes obertes s’allargaran des de demà i fins el 4 de maig, i a partir d’aquesta data se sabrà l’oferta de places disponibles per al curs vinent i començarà la preinscripció

La xarxa d’escoles bressol municipals de Barcelona comença demà dia 12 d’abril el període de portes obertes, que engega el calendari d’activitats que culminarà al mes de juny amb la matriculació de la mainada. Aquest procés arrenca amb les jornades de portes obertes que oferiran tant les 105 escoles bressol de la xarxa municipal com les 5 llars d’infants de titularitat de la Generalitat a Barcelona, entre els dies 12 d’abril i 4 de maig. Aquest any, les visites combinaran l’opció presencial, que es podrà fer amb cita prèvia, i la telemàtica. La informació detallada de l’obertura de portes de cada escola es troba al web.

Enllaçant amb aquest període de portes obertes, l’Ajuntament ha establert el següent calendari per al desenvolupament de tot el procés de preinscripció i matrícula del curs 2023-24, que és el mateix tant per a les escoles bressol municipals com per a la resta de llars d’infants públiques:

La preinscripció per al curs 2023-24 es farà de manera telemàtica, a través de l’enllaç de preinscripció del web de l’Ajuntament de Barcelona: http://www.barcelona.cat/escolesbressol/preinscripcio

Per aquelles famílies que necessitin acompanyament en el tràmit de preinscripció telemàtica es podrà fer de manera presencial en el centre demanat en  primera opció i amb cita prèvia.

El curs 2023-2024 la xarxa municipal d’escoles bressol tindrà 8.891 places, és a dir 303 més que aquest curs, ja que estrenarà 4 escoles bressol, dues de les quals de nova creació i les altres dues traslladades i ampliades a nous equipaments. Així doncs l’Ajuntament de Barcelona obrirà 105 escoles bressol municipals el curs vinent.

En concret, les escoles que s’incorporen a la xarxa municipal i que seran de nova creació són l’EBM Can Rosés, situada al districte de Les Corts, i l’EBM Teixonera del districte d’Horta-Guinardó.

L’EBM Can Rosés (carrer Déu i Mata, 57) oferirà 6 grups: un grup de 8 infants de 4 a 12 mesos, dos grups de 13 infants d’1 a 2 anys, i tres grups de 19 infants de 2 a 3 anys. La capacitat total de l’escola serà de 91 infants.

 

 

 

Pel que fa a l’EBM Teixonera (carrer Arenys, 83) oferirà 7 grups: un grup de 8 infants de 4 a 12 mesos, tres grups de 13 infants d’1 a 2 anys, i tres grups de 19 infants de 2 a 3 anys, amb una capacitat total de 104 places. Aquest equipament comptarà també amb un servei d’Espai Familiar de Criança Municipal, que incrementarà l’oferta de la xarxa pública arribant als 25 EFCM.

 

 

Les altres dues escoles que estrenaran equipaments i que per tant, viuran un trasllat, una ampliació de places i una important millora són l’EBM Pere Calafell, al districte de Sant Martí, i l’EBM Torre del Rellotge, a Nou Barris.

L’EBM Pere Calafell (carrer Andrade, 184) acollirà l’actual EBM Esquitx que es troba ocupant part de les instal·lacions del Centre Cívic Sant Martí. Amb el trasllat i l’ampliació, el curs vinent tindrà 7 grups: un grup de 8 infants de 4 a 12 mesos, tres grups de 13 infants d’1 a 2 anys, i tres grups de 19 infants de 2 a 3 anys. La capacitat total de la bressol serà de 104 places. A més a més, aquest equipament també oferirà el servei d’Espai Familiar de Criança Municipal.

Finalment, l’EBM Torre del Rellotge (carrer Palamós, 70) serà el nou equipament a on es traslladarà i ampliarà l’actual EBM Trinitat Nova. Oferirà 7 grups: un grup de 8 infants de 4 a 12 mesos, tres grups de 13 infants d’1 a 2 anys, i tres grups de 19 infants de 2 a 3 anys. La capacitat total serà de 104 places.





Paraules clau

escoles bressol municipal/ portes obertes/