La Fundació Julio Muñoz Ramonet ofereix fins al desembre un cicle d’activitats sobre art i ciència : Servei de Premsa

La Fundació Julio Muñoz Ramonet ofereix fins al desembre un cicle d’activitats sobre art i ciència

18/05/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El programa se centra en el concepte de temps i inclou narracions, ciència ciutadana, dansa, performance, diàlegs, documentals, tallers, entre altres propostes

En total, el cicle agrupa dinou activitats que se celebraran al llarg dels pròxims mesos, fins al 15 de desembre

La Fundació Julio Muñoz Ramonet (situada al carrer de Muntaner, 282) ofereix fins al mes de desembre un nou cicle d’activitats sobre art i ciència. Es tracta d’#ArtScience23, una proposta per explorar amb la ciutadania les interseccions de l’art amb la ciència. Aquest nou programa que acull l’equipament, elaborat amb el suport de Barcelona Ciència i Universitats, se centra en el concepte de temps i inclou narracions, ciència ciutadana, dansa, performance, diàlegs, documentals, tallers, entre altres propostes. En total, el cicle agrupa dinou activitats que se celebraran al llarg dels pròxims mesos, fins al 15 de desembre.

El cicle s’estructura en blocs temàtics mensuals en el context dels quals, les activitats conviden a reflexionar la noció de temps des de diferents perspectives: com a concepte físic, com a artifici cultural, com a quelcom que tothom experimenta en primera persona i que marca els cicles de la vida. Així, durant el mes de maig, les activitats aprofundeixen en la mesura del temps; al mes de juny, analitzaran què significa per a les persones el temps d’estiu; el juliol, es farà discernir entre la realitat natural i artificial; el setembre, serà per mirar enrere i repassar l’evolució de la vida a la Terra; l’octubre, s’endinsarà a la tardor; i el novembre, reflectirà com fer-ho per preservar per a la posteritat moments d’un temps que no s’atura.

 

Maig: la mesura del temps

A tall d’exemple, el proper 20 de maig, el cicle aproparà la proposta RitmeNatura, un projecte de ciència ciutadana impulsat pel CREAF que estudia els canvis fenològics dels éssers vius i com aquests estan essent afectats pel canvi climàtic. En el cas d’#ArtScience23, RitmeNatura permetrà fer seguiment de com evoluciona el jardí de la Fundació al llarg de l’any. I el 26 de maig, l’espectacle de dansa Rítmia, d’Emma Villavechia, i un col·loqui posterior exploraran la dimensió geomètrica, sensorial i poètica del ritme des de diferents punts de vista científics i artístics.

A l’agenda de la Fundació Julio Muñoz Ramonet es poden consultar totes les activitats que inclou aquest nou cicle #ArtScience2023 dedicat al temps, i per a més informació, es pot descarregar el programa en pdf al web Barcelona Ciència i Universitats. Totes les activitats són gratuïtes i de lliure accés fins a completar l’aforament.





Paraules clau

Fundació Julio Muñoz Ramonet/