El cicle Calidoscopi Cultural estrena un curtmetratge rodat en els set barris de Sant Andreu : Servei de Premsa

El cicle Calidoscopi Cultural estrena un curtmetratge rodat en els set barris de Sant Andreu

03/06/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

 

El cicle anual Calidoscopi Cultural, organitzat pel Districte de Sant Andreu, afronta les seves setmanes centrals amb el cinema com a fil conductor i comissariat per la directora de cinema Carol Rodríguez. Des del seu inici a finals de març, el cicle, que afronta les seves jornades finals, ha acollit diversos tallers, xerrades, conferències i passejades en centres cívics i espais del districte al voltant dels diferents gèneres cinematogràfics i de com aquestes parlen de les persones. A més ha permès explorar el potencial cinematogràfic i fotogènic dels barris del districte.

De fet, aquest cicle porta per títol ‘Llums, càmera i acció!’ i es plantejarà qüestions com la representació de Barcelona en el cinema com a postal turística en detriment del seus barris. També s’ha reflexionat en torn a aquest sector incloent una necessària mirada de gènere amb l’objectiu de reivindicar el paper de les dones davant i darrere de la pantalla, i es recuperarà la memòria d’aquelles que van ser invisibilitzades.

Aquest mes de juny, tindran lloc les activitats centrals i finals del cicle, como el cicle de curtmetratges ‘No som mitges taronges, som fruites senceres’, al Centre Cívic Can Clariana; el cicle Hedy Lamarr al Canòdrom i la Mostra de curtmetratges Introspectiva. També hi haurà un taller de Tik Tok amb la influencer @croquetadexocolata (Laura Zurriaga Mitjans) i la projecció, a la Fabra i Coats, de ‘Viaje a un destino desconocido’, produït per Horagai, i la pel·lícula ‘Chavalas’ dirigida per Carol Rodriguez.

 

Estrena cinematogràfica

L’acte central del Calidoscopi, cicle que ha tingut lloc en les darrres setmanes, tindrà lloc el 22 de juny amb l’estrena d’un curtmetratge rodat especialment per al cicle i produït íntegrament en els set barris del districte de Sant Andreu. En el marc del Calidoscopi, el projecte  s’ha desenvolupat gràcies a tres tallers formatius: un de guió, un de direcció i un últim de muntatge, que es van obrir a públics de totes les edats, de manera gratuïta i sense requisits de coneixements previs en el sector audiovisual. Els tallers s’han desenvolupat al llarg dels mesos de març, abril i maig i han tingut el seu espai de residència als centres cívics Baró de Viver, Bon Pastor i Navas.

Del treball conjunt de totes les persones participants sorgeix la història que es recull en el curtmetratge que presentarem en l’acte de cloenda del cicle d’enguany. La presentació del resultat final comptarà amb l’assistència de les persones implicades en la creació de les quatre talleristes que han guiat el procés de producció: la guionista Marina Rodríguez, les directores Raquel Barrera i Ingride Santos i el muntador Aleix Fernández. La festa de presentació d’aquest treball clourà amb una sessió musical per acomiadar el cicle Calidoscopi cultural 2023 i celebrar el treball de tothom que hi ha participat.

A més, el 20 de juny, a les 19 hores es projectarà el curt ‘Viaje a un destino desconocido’, produït per Horagai, i la pel·lícula ‘Chavalas’, dirigida per Carol Rodriguez.

 

Més informació: https://ajuntament.barcelona.cat/santandreu/ca/coneixeu-el-districte/calidoscopi-cultural





Paraules clau

calidoscopi-cultural/ cinema/ Sant Andreu/