[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Barcelona recupera població després de dos anys : Servei de Premsa

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Barcelona recupera població després de dos anys

05/08/2023



Temps estimat de lectura: 6 minuts

Després de dos anys de retrocessos, la població de Barcelona vira a l’alça. La lectura de la població empadronada a 1 de gener de 2023 situa en 1.660.435 els residents a la ciutat, un 1,2% més que un any enrere. Amb aquest repunt, la xifra de persones empadronades es recupera de la pèrdua de l’any anterior i assoleix el segon valor més elevat d’ençà 1991, només per darrera del d’abans de la pandèmia. Es deixa enrere, doncs, un bienni 2020-2021 marcat pels efectes de la Covid i el seu impacte sobre la mortalitat i les migracions.

Com fa cada any, el Departament d’Estadística i Difusió de Dades adscrit a l’Oficina Municipal de Dades de l’Ajuntament de Barcelona ha donat a conèixer les xifres de la població resident a la ciutat de Barcelona obtingudes de la lectura del Padró Municipal d’Habitants a 1 de gener del 2023

L’augment de la població està vinculat al moviment migratori, que en conjunt suma 26.600 persones. Contràriament, s’accentua la caiguda del saldo vegetatiu, amb un baixíssim nivell de naixements, 11.300 naixements en tot el 2022, que suposen el valor més baix des de 1900, si deixem de banda l’any 1939.

El to alcista del cicle econòmic postpandèmic, el dinamisme del mercat laboral, i l’atractiu internacional de la ciutat actuen com a agents tractors de població en un context mundial en el què les migracions són cada cop més intenses. De fet, el dinamisme migratori tant d’entrada com de sortida és el gran protagonista demogràfic de l’any: altes i baixes se situen en zona de màxims almenys dels darrers cinquanta anys.

El nombre de persones empadronades no nascudes a la ciutat continua augmentant i és superior al de les nascudes a la ciutat per quart any consecutiu. La diversitat de procedències continua sent un tret emblemàtic de Barcelona: a banda de l’espanyola, hi resideixen persones de 177 nacionalitats.

L’informe La població de Barcelona. Lectura del padró municipal d’habitants a 01/01/2023 presenta els indicadors essencials per conèixer la població de la ciutat segons característiques com el sexe, l’edat, el lloc de naixement, la nacionalitat, el nivell acadèmic, els anys d’empadronament o els noms més freqüents. També ofereix  informació sobre la població de nacionalitat estrangera i la població nascuda a l’estranger actualment empadronada a Barcelona. A continuació, explora les característiques dels domicilis d’empadronament dels residents. Al darrer apartat es repassen les dades bàsiques dels moviments demogràfics –vegetatiu, migratori i administratiu- esdevinguts durant l’any 2022.

 

SÍNTESI DE RESULTATS

POBLACIÓ

 

DOMICILIS

 

MOVIMENT DEMOGRÀFIC

 

Més informació:

 





Paraules clau

habitants/ padró/ població/