Comença la instal·lació de dues grans pèrgoles fotovoltaiques per dotar d’ombra La plaça d’Anna Lizaran : Servei de Premsa

Comença la instal·lació de dues grans pèrgoles fotovoltaiques per dotar d’ombra La plaça d’Anna Lizaran

09/10/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El districte de l’Eixample començarà dilluns dia 16 la instal·lació de dues grans pèrgoles fotovoltaiques a la plaça d’Anna Lizaran, al barri del Fort Pienc, que actuaran com a grans umbracles. Els treballs per dur a terme aquesta obra ja estan en marxa des de fa setmanes ates que s’ha estat fabricant tota l’estructura a taller, de manera que començaran directament amb el muntatge de l’estructura, els treballs de soldadura i els moviments de material amb grua. Per raons de seguretat s’ha de tancar l’àrea de jocs infantil, mentre durin els treballs, tal i com s’ha informat amb un cartell a la zona infantil.

 

 

L’objectiu d’aquesta obra és crear dos umbracles per resoldre la manca d’espais d’ombra d’aquesta plaça amb un gran ús ciutadà i que està urbanitzada sobre la llosa del pàrquing. L’actuació dona, per tant, resposta a les peticions del veïnat i de les persones usuàries de l’àrea de joc infantil que lamenten que l’existència del pàrquing soterrat va impedir poder-hi plantar arbrat quan es va urbanitzar, i per tant, que la plaça té molt poca ombra. Les noves pèrgoles ajudaran, doncs, a combatre o mitigar els efectes de la crisi climàtica, atès que cada vegada son més freqüents i intenses les onades de calor i per això, l’Ajuntament mira d’incrementar els espais on la ciutadania es pugui protegir del sol.

D’acord amb els treballs realitzat amb l’Agència de l’Energia, l’actuació preveu incorporar un sistema de generació d’energia fotovoltaica. La proposta són dos grans umbracles amb estructura metàl·lica i llistons de fusta, sobre dels que s’instal·laran 103m2 de panells solars repartits en 40 unitats i que suposa una potència instal·lada de 14,64 kWp i una energia generada de 30.707 kWh/any.

La plaça d’Anna Lizaran, situada just davant de l’Estació del Nord, és una gran àgora a tocar del pol d’equipaments del Fort Pienc, format pel mercat la biblioteca, el centre cívic i l’Escola. El districte ha compartit amb l’Associació de Veïns del Fort Pienc i amb la comunitat educativa el projecte, que satisfà les seves reivindicacions de disposar d’espais d’estada on protegir-se del sol. Actualment a la plaça només hi ha una petita pèrgola, l’àrea de jocs infantils, una àrea de petanca, el punt verd i els diferents  accessos a l’aparcament soterrani.

Es preveu que l’obra s’allargui fins a finals d’any. L’actuació té un cost aproximat d’uns 300.000€.

 

Descarregar plànols (PDF)





Paraules clau

barri del Fort Pienc/ plaça d’Anna Lizaran/