Barcelona celebra una jornada sobre els avenços i reptes en la garantia dels drets sexuals i reproductius : Servei de Premsa

Barcelona celebra una jornada sobre els avenços i reptes en la garantia dels drets sexuals i reproductius

11/12/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha celebrat aquest dilluns la 3a Jornada de l’Estratègia de Salut Sexual i Reproductiva de Barcelona que, sota el títol ‘Avenços i reptes en la garantia de drets sexuals i reproductius’, ha esdevingut un espai on compartir diferents experiències i projectes desenvolupats tant per les institucions com per entitats comunitàries.

 

 

L’obertura de les jornades ha estat a càrrec de la regidora de Salut, Persones amb Discapacitat i Estratègia contra la Soledat, Marta Villanueva, qui ha volgut destacar alguns dels projectes de l’ESSIR, com la campanya de comunicació ‘‘Visca el sexe lliure (d’infeccions)’ o el fulletó sobre la tria de mètodes anticonceptius. Respecte a la jornada, la regidora ha matisat la importància de la introducció de l’educació sexual al currículum educatiu: “Totes les persones hauran de prendre algun dia decisions crucials sobre la seva salut sexual i reproductiva i l’educació és la clau per prendre aquestes decisions en base a una informació adequada i basada en evidències científiques”. “Els drets sexuals i reproductius contribueixen a garantir la llibertat, la dignitat i la igualtat. Ens doten de poder individual i col·lectiu i ens atorguen independència per viure la nostra vida d’acord amb els nostres desitjos i decisions.” ha conclòs.

Durant la jornada, que s’ha celebrat al Hub Social Barcelona, han tingut lloc dues taules de debat, la primera d’elles ha comptat amb la participació del director de l’European Parliamentary Forum on Sexual and Reproductive Rights, Neil Datta, on s’ha donat a conèixer com es promouen i es garanteixen els drets sexuals i reproductius en el context local i internacionals. La segona taula ha servit per compartir les experiències i bones pràctiques  i com es promouen aquests drets  des de les administracions i les entitats de la ciutat.

Els drets sexuals i reproductius (DSiR) formen part dels drets humans i són universals. Contribueixen a garantir la llibertat, la dignitat i la igualtat de totes les persones i ens doten de poder, individual i col·lectiu, per viure la nostra sexualitat i la nostra vida com cadascuna de nosaltres decidim.

En aquest context, l’Estratègia de Salut Sexual i Reproductiva (ESSIR) de la ciutat de Barcelona és un marc d’acció conjunta dels diferents agents institucionals i comunitaris  que treballen en aquest àmbit, i es proposa coordinar actuacions per tal que la ciutadania pugui gaudir efectivament d’aquests drets.





Paraules clau

drets sexuals i reproductius/