Tancament de la sortida de metro del carrer de Badajoz de l’estació de Glòries de l’L1 : Servei de Premsa

Tancament de la sortida de metro del carrer de Badajoz de l’estació de Glòries de l’L1

23/02/2024Temps estimat de lectura: 3 minuts

A partir del proper dimarts, 27 de febrer, es produirà el tancament de la sortida de metro d’estació de Glòries de l’L1, que desemboca al carrer de Badajoz. El tancament es farà per poder dur a terme les obres d’ampliació del vestíbul de metro de la l’L1 en aquest àmbit i la seva connexió amb el DHub.

Les tasques tindran lloc del 27 de febrer fins a finals de juny i durant aquest període la sortida de metro Badajoz restarà tancada. Quedaran operatius els següents accessos:

 

 

Per oferir la màxima informació sobre aquesta afectació a la ciutadania hi haurà informadors a partir d’avui divendres i durant el dilluns 26, dimarts 27 i dimecres 28 de febrer. Transports Metropolitans de Barcelona també senyalitzarà l’interior de l’estació per indicar el tancament de la sortida del carrer de Badajoz. Totes les afectacions es poden consultar a https://ajuntament.barcelona.cat/glories/mobilitat/

 

Ampliació del vestíbul i connexió amb el DHub

Les afectacions són necessàries per dur a terme els treballs per ampliar el vestíbul de l’estació de metro de Glòries de l’L1 i realitzar la seva connexió amb l’edifici DHub. La zona de la plaça de les Glòries està vivint un important procés de transformació urbanística, amb actuacions com el parc de Canòpia- àmbit tramvia i la prolongació del tramvia per la Diagonal. Aquesta dinamització d’aquest espai de la ciutat, amb un previsible increment d’usuaris, i el nou traçat del tramvia, que trasllada les vies de la seva ubicació actual, ha generat una oportunitat per  dur a terme l’ampliació del vestíbul de l’estació de metro Glòries i un nou accés a l’edifici  del DHub.

L’estació de metro Glòries de l’L1, va ser inaugurada l’any 1951 i té 3 sortides: la del carrer de Badajoz, la de la plaça de les Glòries i la de l’avinguda Meridiana. Durant les obres de Glòries, l’accés que donava a la pròpia plaça (sortida Glòries) va quedar tancat i ara es torna a obrir per a ús ciutadà.

En aquest marc, i aprofitant els treballs del tramvia, l’Ajuntament de Barcelona ha decidit tirar endavant aquesta intervenció. La comunicació de l’estació de Glòries amb el vestíbul del DHub es planteja com un ampli vestíbul, previ a l’accés de l’equipament. Correspon a l’accés que té més afluència d’usuaris (sortida cap a Sant Martí) i permetrà accedir directament des del metro a la planta 0 del DHub, i des d’allà al carrer Àvila, a cota carrer del barri del Poblenou.

També augmentarà la capacitat de l’accés i millorarà la seva funcionalitat, limitada actualment per un estret passadís i per l’existència a mig recorregut d’unes escales de baixada i pujada, que responen a la presència d’un prisma de telecomunicacions, el qual serà desviat amb el conjunt d’actuacions derivades de l’execució de les obres del tramvia.

La proposta consisteix en la creació d’un gran espai vestibular que connectarà amb el vestíbul existent de l’estació de metro mitjançant dues connexions i amb la planta 0 del DHub. La superfície resultant útil serà d’uns 500m2 i construïda d’uns 600m2.

El promotor del projecte ha estat l’Ajuntament de Barcelona i BIMSA, que és qui està tirant endavant la primera fase de les obres, corresponent a l’execució de l’estructura i de les instal·lacions de l’ampliació. Aqueta fase es va iniciar al setembre i durarà fins a l’estiu. El departament de Territori de la Generalitat de Catalunya ha participat en la direcció del projecte, com a propietària de la infraestructura ferroviària, juntament amb Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), l’Institut de Cultura  de Barcelona (ICUB) i el Disseny Hub de Barcelona (DHUB). Un cop finalitzada aquesta primera fase, el Departament de Territori, que actualment està redactant el projecte, durà a terme la remodelació global del vestíbul. Aquest actuació completarà les obres actualment en curs i culminarà l’ampliació i millora d’aquest accés.

Paraules clau

Glòries/ L1/ metro/