Mobilitat

Durant el desenvolupament de les obres de transformació de la plaça de les Glòries s’han previst treballs que en diferents períodes i zones afecten el trànsit de vehicles i la circulació de vianants a la zona.

Des de l’Ajuntament de Barcelona es vetlla per minimitzar les incomoditats puntuals que comporten les obres, tant a partir de la planificació del projecte i la seva execució, com amb la implementació de campanyes d’informació i comunicació per anticipar i atenuar les molèsties a la ciutadania.

Les obres de construcció del túnel viari a la plaça de les Glòries comporten restriccions en els itineraris que segueixen les trajectòries de la Diagonal i la Meridiana i, de manera puntual, en els que seguien la direcció de la Gran Via de les Corts Catalanes.

Bicicletes a Glòries

Transport públic i vianants

A partir del 6 de novembre:

Les obres de construcció del túnel de Glòries necessiten d’una implantació en superfície i com a conseqüència, la circulació dels vianants a través de la plaça es veu afectada en diferents espais.

Els itineraris que segueixen longitudinalment la Gran Via no presenten modificacions substancials, excepte en el cas del costat muntanya, on la vorera de la Gran Via d’accés a l’avinguda Diagonal es fa per un tram d’escales. Les persones amb mobilitat reduïda (PMR) disposen d’un itinerari alternatiu senyalitzat pel carrer Castillejos i l’avinguda Diagonal.

El pas de vianants del carrer Castillejos que creua Gran Via en sentit mar – muntanya, es veu afectat per les obres de la rampa del costat Llobregat, però es garanteixen els itineraris de creuament de la Gran Via habilitant sempre un dels passos de vianants d’un costat o altre del carrer.

La vorera de la Gran Via banda muntanya, entre la rambla del Poblenou i el carrer de Sant Joan de Malta, està tallada degut a la reordenació de carrils del tronc central de circulació. Alternativament, es disposa d’un itinerari senyalitzat adequadament per la rambla del Poblenou, plaça de Valentí Almirall i carrer de Sant Joan de Malta.

L’accés a les estacions de Metro i Tram de la plaça de les Glòries i el seu entorn continuen funcionant normalment sense modificacions. En el cas del bus, la parada de les línies H12 i 7 a la Gran Via, entre els carrers de Padilla i Lepant, sentit Besòs, es desplaça al lateral.

Els itineraris que podran fer els vianants i els usuaris del transport públic estan assenyalats en el plànol adjunt en color verd i degudament senyalitzats en els espais de l’entorn de la zona d’obres.

Totes les afectacions vinculades amb el transport públic que tinguin lloc els propers mesos seran informades prèviament.

Vianants i transport públic. Novembre 2021

Vehicles

AVÍS: El túnel en sentit Besòs començarà a funcionar el 6 de novembre. A partir d’aquest dia, la mobilitat de vehicles per la zona es realitzarà d’aquesta manera:

Amb la posada en servei el túnel de les Glòries en sentit Besòs es permet alliberar part de l’espai que els vehicles ocupaven en la superfície.

La circulació de vehicles en sentit Llobregat, de moment no canvia, manté la distribució de carrils i les afectacions als creuaments entre la Gran Via, la Diagonal i els carrers de Badajoz i Independència, on només es poden realitzar els girs senyalitzats a tal efecte.

 

A qui dona servei i des d’on s’agafa:

  • L’accés al túnel es fa des de la Gran Via de les Corts Catalanes a l’altura del carrer de Padilla.
  • El túnel en sentit Besòs està adreçat als vehicles que van en direcció Badalona/Mataró (C-31) i/o als que han d’agafar la sortida del carrer de Bilbao.
  • Informar que des del carrer de la Llacuna no es pot accedir a la C-31. Cal anar a buscar la incorporació a l’altura del carrer de la Selva de Mar.

 

Mobilitat local des de la posada en funcionament del túnel:

La mobilitat local s’articula a través dels carrers de l’entorn del parc de les Glòries que són els carrers Castillejos, Bolívia, Badajoz – Independència i Aragó i els seus enllaços.

Cal destacar:

  • El carril de la dreta del tronc central de la Gran Via, a l’altura del c. de Padilla, es desvia obligatòriament per enllaçar amb el c. de Los Castillejos. (1)
  • El lateral mar de la Gran Via és exclusiu per a bus, taxi i veïns en el tram Ciutat de Granada a rambla del Poble Nou (2). També en el tram de Marina a Padilla.
  • Des del c. de Los Castillejos els vehicles no poden accedir a la Gran Via. (3)

Vehicles. Novembre 2021

Bicicletes

A partir del 6 de novembre:

Els carrils bici de la plaça de les Glòries estan afectats en ambdós sentits, per les obres. Tot i això, s’han habilitat itineraris alternatius senyalitzats adequadament que permeten creuar la plaça tant en direcció Llobregat-Besòs com en direcció mar-muntanya.

Amb la posada en servei del túnel de les Glòries, en sentit Besòs, s’habilitarà en les properes setmanes un carril bici a la Gran Via des del carrer de la Marina fins als carrers de Badajoz – Independència, que permet enllaçar amb els itineraris ja existents.

Es recomana utilitzar els carrils bici dels carrers de la Diputació, Sancho de Àvila, Marina, Ciutat de Granada, Ribes, Diagonal, Cartagena, Consell de Cent, Meridiana, rambla del Poblenou i Gran Via, entre el carrer de Badajoz i la rambla del Poblenou. Les zones ciclables del Clot, de circumval·lació de la plaça de les Glòries i els passos habilitats com a itineraris per a bicicletes, faciliten la connexió entre els diferents carrils bici dels carrers i avingudes que conflueixen a la plaça.

A les zones on la vorera té una amplada inferior als tres metres, és obligatori baixar de la bicicleta per afavorir la convivència entre vianants i bicicletes. En el plànol es mostren els itineraris recomanats.

Bicicletes. Novembre 2021