La Gran Clariana

AVÍS: les activitats a la Clariana es poden veure afectades en cas de pluja o de previsions meteorològiques adverses. Mantingueu-vos informats al canal de X (twitter) de @BCN_EspaiPublic.

 

La Clariana del parc de les Glòries és una gran esplanada d’una hectàrea de gespa, un espai polivalent obert a la ciutadania com a zona d’estada i que convida a gaudir de la natura i a relaxar-se.

La Clariana i els nodes de biodiversitat que l’envolten són espais concebuts per dotar d’una gran biodiversitat el parc, tant pel que fa a espècies vegetals com animals. Un pulmó verd i ambiental al mig de la ciutat. Per aquest motiu aquest entorn té certes peculiaritats que el fan diferent d’altres parcs de Barcelona, especialment pel que fa al manteniment, a les activitats i als usos.

Horaris d’obertura de la Clariana:

  • De l’1 d’abril al 30 de setembre: cada dia, de 10.00 h a 21.00 h
  • De l’1 d’octubre al 31 de març: cada dia, d’11.00 h a 18.00 h

 

Servei de gandules

La Clariana compta amb un servei de gandules, taules, cadires i para-sols. El servei està pensat per a l’estada, treballar, llegir, conversar o relaxar-se i el gestiona una empresa d’inserció laboral que, a més, fa tasques d’informació de les activitats futures, el funcionament de l’espai i els entorns.

Horaris:

  • De l’1 d’abril al 30 de setembre: cada dia, de 10.00 h a 21.00 h
  • De l’1 d’octubre al 31 de març: cada dia, d’11.00 h a 18.00 h

 

Taitxí

La Clariana també acull sessions gratuïtes de taitxí tots els dimarts i dijous en un entorn saludable per cuidar el cos i gaudir de la naturalesa urbana.

Horaris:

  • Novembre – juny: dimarts i dijous, de 10.00 a 11.00 h
  • Juliol – octubre: dimarts i dijous de 9.30 a 10.30 h (excepte el mes d’agost)

 

Espai de Joc 0-99

Cada divendres, dissabte i diumenge, de 17.00 a 21.00 h, l’Espai de Joc 0-99 del parc de les Glòries presta material lúdic i jocs de taula, oferint una zona amb taules, cadires, para-sols i racons per jugar a l’aire lliure amb propostes per a totes les edats. L’objectiu de l’espai és estimular el joc compartit, col·laboratiu i intergeneracional, promoure la diversitat social i la convivència, recuperar l’espai públic com a lloc de trobada i crear un punt d’atracció de vida comunitària.

Horari a partir del 31 de maig del 2024: divendres, dissabtes i diumenges, de 17.00 a 21.00 h

Els horaris es revisen regularment per a adaptar-se a cada època de l’any i als usos de la ciutadania. En cas de climatologia adversa o bé avisos del Meteocat o el Procicat, el servei es tanca, donat que és totalment a l’aire lliure.

Consulta la informació d’aquest servei al web d’Educació.

 

Rutes guiades

A la Clariana podràs trobar un seguit de rutes que et permetran descobrir l’entorn i entendre el per què d’aquest parc tan singular.

Ruta per conèixer el verd i la biodiversitat

Recorrerem els diferents espais centrant-nos en totes aquelles solucions relacionades amb el verd i la biodiversitat que s’han implementat en la transformació d’aquesta zona emblemàtica de la ciutat.

Organitza: Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona

Inscripcions: Web de l’Agenda + Sostenible

Ruta “El Parc de les Glòries: solucions sostenibles per als parcs del futur”

Recorrerem els diferents espais  centrant-nos en totes aquelles solucions urbanístiques sostenibles que s’han implementat en la transformació d’aquesta zona emblemàtica de la ciutat.

Organitza: Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona

Inscripcions: Web de l’Agenda + Sostenible

Itinerari històric “Glòries, els seus secrets i la seva història”

Ruta guiada per conèixer la historia de la plaça de les Glòries.

Organitza: La Farinera del Clot

Inscripcions: Web de la Farinera

 

Altres activitats

Activitats ambientals

La Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona ofereix diferents activitats dos diumenges al mes a l’espai de la Clariana. Consulta totes les activitats per gaudir-ne d’elles en un entorn ben agradable:

Activitats de la Xarxa d’Equipaments Ambientals

Contecontes

Des de la Biblioteca El Clot – Josep Benet ens proposen una programació de diferents conecontes, tots ells relacionats amb la natura i el respecte al medi ambient

 


Consulta totes les activitats a la Guia BCN


 

La Gran Clariana

Galeria de videos

Veure tots