La transformació de Glòries, en marxa

Barcelona, metròpolis vital i emprenedora, impulsa el projecte de transformació de Glòries per convertir l’actual nus viari en un espai de ciutat per a les persones, fidel a la idea d’enclavament urbà de referència de l’enginyer i urbanista Ildefons Cerdà fa 150 anys.

La transformació de les Glòries és l’oportunitat per resoldre una de les grans assignatures pendents de Barcelona. Les Glòries són el resultat del conjunt de decisions i actuacions urbanístiques i arquitectòniques que han configurat l’espai que avui tenim. Totes han estat rellevants i han resolt diverses necessitats en els seus moments històrics respectius.

La remodelació urbanística pretén, en el marc del compromís per Glòries (2007) i d’acord amb el planejament vigent, una millora profunda d’un entorn estratègic metropolità d’alt valor com a eix de dinamització socioeconòmica, espai de renaturalització i àgora cívica.

La transformació de les Glòries permetrà superar l’actual nus viari centrat en el trànsit per passar a ser un espai de ciutat per a les persones, un nou epicentre d’intercanvi econòmic, social i cultural obert a tota la ciutadania. I esdevé una ocasió d’excepció per potenciar el canvi d’hàbits en la mobilitat a la ciutat de Barcelona, apostant pel transport públic en detriment del vehicle.

La transformació de les Glòries posa fi a un reivindicació històrica dels veïns i permetrà interconnectar i millorar la permeabilitat entre els quatre barris que la limiten. Això suposarà facilitar les relacions socials i econòmiques dels 215.000 ciutadans que l’envolten, però també es projecta com un espai urbà al servei del conjunt de la ciutat que rep la visita de gairebé vint milions de persones a l’any.

Les Glòries és, també, una operació clau en el procés de renaturalització de la ciutat. Serà un espai que formarà part del corredor verd més important de la ciutat, que unirà la Ciutadella i les Glòries amb la Sagrera, cap al Besòs, i Collserola.

Les Glòries esdevindrà, doncs, un nou espai urbà guanyat per a les persones, dotat d’equipaments culturals i serveis de qualitat en benefici del conjunt de la ciutat i, molt especialment, dels veïns i les veïnes de l’entorn.

Imatge de la plaça de les Glòries

Galeria de videos

Veure tots