Enderroc de l’anella viària

Finalitza l’obra d’enderroc de l’anella de la plaça de les Glories

Amb la pavimentació del tronc central de la Gran Via els dies 25 i 26 d’octubre es posavs punt i final a l’obra d’enderroc de l’anella de la plaça de Glòries.

A partir del diumenge dia 24 d’agost de 2014 la circulació a Glòries s’organitzava ja en espai quadrangular.

De juny a setembre del 2014

L’objectiu de les obres era l’enderroc de l’anella viària (costat muntanya) i la consolidació del doble ramal en superfície de forma el·líptica per a la circulació dels vehicles de llarg recorregut provinents de la C31 o que s’hi dirigien.

Notícia: Canvis en la mobilitat per l’inici de la fase 2 d’obres a Glòries

Modificacions en el trànsit pel canvi de fase de les obres de Glòries

Diumenge, 15 de juny, va tenir lloc el canvi de fase en les obres de desconstrucció de l’estructura costat muntanya de la plaça de les Glòries, un cop completat l’enderroc de la banda mar i urbanitzat la Gran Via en superfície.

La fase 1 de les obres, que es va executar entre mitjans de febrer i finals de maig, va permetre desconstruir l’estructura de l’anella costat mar, per la qual cosa es va deixar un gran espai diàfan on, a partir del setembre, es va fer la urbanització provisional pactada amb els veïns.

Un cop finalitzades totes les obres de desconstrucció de l’anella viària estava previst que comencessin les obres del túnel soterrat. La primera fase, prevista des del carrer de Los Castillejos al carrer Badajoz, es va iniciar durant el primer semestre del 2015, amb una durada prevista de 24 mesos i amb un cost total de 95 milions d’euros.

L’inici de la urbanització provisional de la banda mar

En paral·lel a totes aquestes obres, la direcció de projectes va treballar amb els representants veïnals els usos provisionals de la plaça per garantir que el ciutadans puguin gaudir des del primer moment del gran espai públic guanyat als vehicles.

Així doncs, ja es van tramitar els diferents projectes que corresponien a la urbanització provisional de la banda mar pactada amb la comissió de seguiment. Aquestes actuacions incloien una torre mirador, un jardí temporal d’alzines, un punt d’informació, un umbracle, un camp de blat i un parc amb mobiliari urbà i àrees de jocs infantils.

Per fer-ho, es va comptar amb l’assessorament de l’equip de Canòpia Urbana per treballar de manera coordinada entre la provisionalitat actual i el projecte futur a la zona nord. Per exemple, la cota de les sorres amuntegades a la zona nord ja s’ha abocat segons l’orografia definida al projecte de Canòpia Urbana, fet que permet minimitzar afectacions i no haver de tornar a moure terres després. L’execució del projecte definitiu de la plaça, Canòpia Urbana, per fer de les Glòries un parc extens, vegetal i confortable.

Imatge de la plaça de les Glòries al setembre de 2014

Galeria de videos

Veure tots

Informa't

Si vols més informació omple el següent formulari
He llegit i accepto l'avís legal de protecció de dades

Segueix Les Glòries