Fases del projecte

Les obres de transformació de les Glòries esdevenen, en el seu conjunt, una de les actuacions municipals més rellevants dels propers anys. Les característiques, en especial les dimensions i els usos de l’espai, junt amb la conversió de nus viari a espai per a les persones determinen que el seu procés de transformació esdevingui complex i, per tant, minuciosament pautat en diferents fases, a fi de minimitzar les molèsties als usuaris d’aquest entorn, optimitzant esforços i recursos i minimitzant l’impacte social, econòmic i ambiental a l’entorn.

Les obres de transformació inclouen diverses fases, cadascuna de les quals amb la coordinació de diferents àmbits municipals, i amb el suport de tots els operadors implicats.

Paral·lelament als treballs tècnics, l’Ajuntament impulsa una campanya de comunicació per informar de la transformació d’aquest espai i de les afectacions en la mobilitat que comporta cadascuna de les fases previstes, a fi d’acompanyar la ciutadania en aquest procés i minimitzar, en la mesura del que sigui possible, les molèsties ocasionades per les obres.

En el vídeo adjunt es mostra el procés d’adequació de la rampa d’accés de l’anella viària de Glòries (bandes muntanya i mar), en el marc de les obres de transformació de la plaça de les Glòries.

Fases del projecte

1

Enderroc de l’anella viària

Durant l’any 2014 es va enderrocar l’anella viària que ocupava gairebé la pràctica totalitat de l’antiga plaça de les Glòries. Aquests treballs es van realitzar primer al costat mar i, després, al costat muntanya.

Llegir més

2

Urbanització provisional

Un cop enderrocat el tambor de Glòries, els treballs es van dedicar, entre finals del 2014 i principis de 2015, a realitzar una urbanització provisional dels terrenys que no estaven afectats per les obres.

Llegir més

3

Nou parc de les Glòries

El 6 d’abril de 2019 s’obria a la ciutadania la primera part del parc de les Glòries, amb la Gran Clariana com a protagonista. És el primer tastet del que serà el nou gran pulmó verd de Barcelona.

Llegir més

4

Túnels viaris

Fase actual

Actualment s’estan executant les obres de construcció dels túnels viaris entre el carrer Castillejos i la Rambla del Poblenou.

Llegir més

Galeria de videos

Veure tots