Fases del projecte

Les obres de transformació de les Glòries esdevenen, en el seu conjunt, una de les actuacions municipals més rellevants.

Les obres de transformació inclouen diverses fases, cadascuna de les quals amb la coordinació de diferents àmbits municipals, i amb el suport de tots els operadors implicats.

Paral·lelament als treballs tècnics, l’Ajuntament impulsa una campanya de comunicació per informar de la transformació d’aquest espai i de les afectacions en la mobilitat que comporta cadascuna de les fases previstes, a fi d’acompanyar la ciutadania en aquest procés i minimitzar, en la mesura del que sigui possible, les molèsties ocasionades per les obres.

Imatge de la plaça de les Glòries

Fases del projecte

1

Enderroc de l’anella viària

Durant l’any 2014 es va enderrocar l’anella viària que ocupava gairebé la pràctica totalitat de l’antiga plaça de les Glòries. Aquests treballs es van realitzar primer al costat mar i, després, al costat muntanya.

Llegir més

2

Urbanització provisional

Un cop enderrocat el tambor de Glòries, els treballs es van dedicar, entre finals del 2014 i principis de 2015, a realitzar una urbanització provisional dels terrenys que no estaven afectats per les obres.

Llegir més

3

Túnels viaris

El 3 d’abril del 2022 va començar a funcionar el túnel de les Glòries en sentit Llobregat.

Llegir més

4

El parc de les Glòries

Fase actual

El 6 d’abril de 2019 s’obria a la ciutadania la primera part del parc de les Glòries, amb la Gran Clariana com a protagonista. És el primer tastet del que serà el nou gran pulmó verd de Barcelona.

Llegir més

Galeria de videos

Veure tots