La Comissió de Govern aprova la renovació de 25 àrees de joc infantil de Barcelona : Servei de Premsa

La Comissió de Govern aprova la renovació de 25 àrees de joc infantil de Barcelona

04/04/2024Temps estimat de lectura: 10 minuts

 

La Comissió de Govern ha aprovat la renovació de 25 àrees de joc a la ciutat per canviar-ne els elements de joc, millorar els recorreguts i incorporar criteris d’accessibilitat. Així, s’ha donat llum verda a unes actuacions que tenen un pressupost de 2,06 milions d’euros provinents del Pla de Manteniment Integral.

En general, a més del canvi dels elements de joc també es renovaran els paviments, el mobiliari i s’organitzaran els espais per poder separar les zones de joc tranquil de les de joc dinàmic. L’accessibilitat i la inclusió són criteris importants en la rehabilitació de les àrees de joc infantil, per tant, totes les propostes incorporen aquests criteris per tal d’oferir possibilitats de joc a infants amb situació de discapacitat o diversitat funcional i diferents graus de repte i motivació.

El termini per l’execució de les obres serà d’uns set mesos, i es preveu actuar en les següents àrees de joc infantil.

 

Eixample

 

Les Corts

 

 

A la segona àrea s’incorporen jocs inclusius i per a infants més petits amb aquests elements:

 

Sarrià – Sant Gervasi

 

Horta-Guinardó

 

 

Nou Barris

 

A segon espai de joc, d’uns 80m2 s’hi instal·la un joc singular per a adolescents, que complementa les taules de ping-pong situades a l’entorn. Aquest espai es composa d’un gran sorral amb un element de surf aeri.

 

Sant Martí

 

Les obres de renovació d’aquesta àrea de joc s’iniciaran quan acabin les obres previstes al refugi antiaeri que hi ha la plaça.

 

 

 

 

 

 

A la segona zona, d’uns 120 m2, s’hi ubiquen jocs per a infants més petits i un sorral gran. També hi ha els següents elements:

 

 

Paraules clau

àrees de joc infantil/ renovació/