El Grec Festival Barcelona 2024 celebra el talent de Barcelona i les aliances artístiques que ha teixit al llarg del anys : Servei de Premsa

El Grec Festival Barcelona 2024 celebra el talent de Barcelona i les aliances artístiques que ha teixit al llarg del anys

11/04/2024



Temps estimat de lectura: 3 minuts

 

Aquest migdia ha tingut lloc la presentació d’una nova edició del Festival Grec de Barcelona, que tindrà lloc del 26 de juny al 4 d’agost amb una extensa programació de 81 espectacles i més de 50 activitats. A la presentació hi han participat l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, el regidor de Cultura i Indústries Creatives, Xavier Marcé, i el director del festival, Cesc Casadesús.

 

 

 

El Festival Grec de Barcelona planteja enguany una celebració del talent local, amb artistes que ha ajudat a créixer i ara fan marca Barcelona al món i alhora, ret homenatge a mestres mundials de les arts escèniques.

L’espai del Teatre Grec es reservarà en exclusiva a representants de l’escena barcelonina i catalana, amb artistes i companyies fortament lligats als festivals dels darrers anys: Sílvia Pérez Cruz, La Veronal, La Brutal, Dagoll Dagom o Baró d’Evel, entre d’altres.

A més, el Grec porta a Barcelona grans noms del panorama teatral internacional com Angélica Liddell, Lola Arias, Christiane Jatahy, Nat Randall, Anna Brackon, Jan Lauwers o Krzysztof Warlikowski, en una programació extraordinària i de primer nivell, amb un clar accent femení i en complicitat amb el Festival d’Avinyó.

El festival arribarà a tota la ciutat gràcies a les coproduccions amb diferents sales que conviden a escoltar històries: un Tirant lo Blanc dirigit per Joan Arqué; Tots ocells, de Wadji Mouawad, dirigida per Oriol Broggi; o textos d’autoria catalana com Malamort, de Daniela Feixas; o Les Mans, de Llàtzer García, entre d’altres.

Durant la presentació, l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha afirmat que l’arribada d’aquest esdeveniment és un moment de felicitat de la ciutat, “cada Grec és especial, cada edició representa una invitació renovada per conèixer noves propostes escèniques, tot mantenint la personalitat del festival.” Collboni ha felicitat i agraït la feina del director del Grec durant els darrers 8 anys, Cesc Casadesús, i ha destacat l’excel.lent tasca que ha dut a terme al capdavant del festival així com la seva aposta decidida pel talent barceloní.

L’alcalde també ha afirmat que el Grec no és aliè al moment social i polític que vivim, i que esdevé “símbol i realitat de la defensa de la llibertat d’expressió i creativa, de la cultura amb arrels i cosmpolita, de la igualtat entre homes i dones, i d’una Barcelona i una Catalunya connectades amb Espanya, Europa i el món”.

En conjunt es presenten 36 coproduccions que inclouen tots els gèneres i múltiples programes de suport a la creació.

 

 

 

 

 

 

Material relacionat

Dossier de premsa (PDF) – Català

Dossier de premsa (PDF) – Castellà

Fotos de recurs (enllaç extern)

Vídeos promocionals (enllaç extern)

 

Lloc web
https://www.barcelona.cat/grec





Paraules clau

Grec 2024/