Servei de Premsa
13/01/2025
La quarta edició de la Biennal de Pensament torna a convertir Barcelona en àgora ciutadana per abordar els interrogants d’un món en transformació, sota el lema ‘L’endemà de tot’
10/09/2024
Temps estimat de lectura: 2 minuts
Aquest matí ha tingut lloc la presentació de la quarta edició de la Biennal del Pensament, que tindrà lloc entre el 8 i el 13 d’octubre. Aquest gran festival de les idees portarà els grans debats filosòfics a peu de carrer, amb una programació eclèctica d’activitats diverses com xerrades, conferències, debats, podcasts en viu i obres de teatre. El lema d’aquesta edició de serà ‘L’endemà de tot’ i emmarcarà la programació, amb eixos temàtics com la democràcia, la memòria, el postcolonialisme, els feminismes, els canvis tecnològics i climàtics, o els grans debats culturals.
Herta Müller, Perejaume, Wajdi Mouawad, Jacques Rancière, Jason Hickel, Zadie Smith, Elena Martín, Donatella della Porta, Javier Pérez Royo, Eliane Brum, Oyèrónké Oyèwùmi, Begoña Román, Las Hijas De Felipe, Maria Rovira (Oye Sherman) i Ana Polo, Rocío Quillahuaman i Jean-Rémi Carbonneau, són algunes de les presències destacades.
Durant la seva intervenció, l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha destacatque la Biennal és un espai “per parar i pensar, pensar-nos col·lectivament, com a ciutadans de Barcelona i com a ciutadans globals, per parlar del futur del món”, i també que l’esdeveniment “porta la filosofia i el pensament al carrer, des de la premissa que el coneixement és un bé públic que ha d’estar a l’abast de tothom i que és col·lectiu”. L’alcalde ha parlat també dels reptes que l’Ajuntament de Barcelona assumeix amb l’organització de la Biennal, que són plantejar i debatre solucions de futur al voltant de temes com la democràcia i els canvis climàtic i tecnològic, el paper que juga i jugarà Barcelona en la cerca d’aquestes solucions i fer que el llegat de la Biennal sigui permeable al teixit de la ciutat un cop acabi. Per aquest motiu, Collboni ha destacat que “Barcelona vol contribuir en la definició d’un horitzó, d’un demà millor”.
L’equip de comissariat està integrat per Raül Garrigasait, Mar Rosàs, Xavier Fina, el CCCB i el Canòdrom; i la programació artística ha estat dissenyada per La Sullivan. Els principals escenaris d’aquesta Biennal seran el CCCB, Can Felipa, el Canòdrom, La Model, la plaça Masadas, la plaça de la Virreina i els Jardins de Pla i Armengol.
La programació aixopluga 65 activitats: 54 emmarcades en el programa oficial i 11 sota el paraigües de la + Biennal, amb la complicitat d’institucions com l’Ateneu Barcelonès, Goethe-Institut Barcelona, el Teatre Lliure, l’Institut d’Estudis Catalans, IeMed, l’Oficina d’Afers Religiosos i Barcelona Metròpolis, BSM- Universitat Pompeu Fabra, Teatre Lliure, Institut Estudis Catalans, Institut Europeu de la Mediterrània, Institut Ramon Llull, Editorial Arcàdia i Manifesta 15.
Descarregar dossier de premsa (PDF)
Paraules clauBiennal de Pensament/