You are here

Saló de Cent - Ajuntament de Barcelona

Funcionalitat actual del Saló de Cent

Es duen a terme actes institucionals, com la presa de possessió de l'alcalde, lliurament de distincions municipals, actes ciutadans, consells de participació, casaments civils els caps de setmana entre moltes d'altres.

Aforament: 252 persones

Dies de casaments: Caps de setmana, excepte l'últim de cada mes.

Horaris: Divendres: 17h. 18h. 19h.Dissabtes: 11h. 12h. 13h.

Flors: En cas que la parella vulgui posar flors al saló de Cent, anirà a compte d'aquests, i haurien de ser dos centres de flors blanques i d'una alçada de 1,20 mts. aproximadament.

Aparcament de cotxes: La parella tindrà l'autorització d'aparcament per a dos cotxes a la Plaça Sant Miquel.

La celebració del casament al Saló de Cent comporta unes despeses obligatòries, que s'han d'abonar a l'empresa contractada, pels serveis audiovisuals de música i assistència tècnica així com de dues hostesses/os per l'atenció als nuvis i convidats, essent el preu total vigent per a l'any 2024: 123,57 €, iva inclòs, pel servei d'hostesses/os i 71 €, iva inclòs, pel servei del tècnic de so.

https://ajuntament.barcelona.cat/ca/casaments-civils-al-salo-de-cent

Història del Saló de Cent.

Aquesta sala, que havia de servir per a les reunions dels membres del Consell de Cent, va ser encarregada al mestre d'obres Pere Llobet el 1369. Una làpida situada al fons de l´estança ens informa que el rei Pere III celebrà aquí el seu primer Consell dels Cent Jurats, el 17 d´agost de 1373. Inicialment es dissenyà una sala de planta rectangular coberta per un sostre pla amb bigues, dividit per dos arcs de pedra.

La llum hi entrava a través d'una rosassa de grans proporcions i tres més petites. El gran saló patí diverses reformes al llarg del temps i la seva fesomia original fou modificada amb nous elements o bé restauracions, com passà després del bombardeig de 1842, que hi va produir importants destrosses . L'ultima reforma és dels primers anys del segle XX, quan es van construir el cadiram d'estil gòtic i el retaule d'alabastre, que s'encarregà a Enric Monserdà (mostra l'escut de la ciutat custodiat pels macers i les escultures de Joan Fiveller, sant Andreu, La Mare de Déu de la Mercè, santa Eulàlia, els llibres de privilegis i Rafael Casanova).

A les parets trobem el rei Jaume I i sant Jordi, escultures de Manuel Fuxà, i a les rajoles del terra, motius relacionats amb els gremis i l'escut de la ciutat. Al fons, la porta del Trentenari mostra una esplèndida decoració.

Accessible per a persones amb discapacitat física

Titularitat:
Centre públic
Error del Plànol BCN
No s’ha pogut carregar Plànol BCN degut a la configuració errònia dels paràmetres.
Adreça:
Plaça de Sant Jaume, 1
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
el Barri Gòtic
Població:
Barcelona

Notícies

LA FABRAMAJOR 2024

27/11/2024

La Festa major de Sant Andreu de Palomar al Recinte Fabra i Coats

Tot a punt per a la Festa Major de Sant Andreu!

27/11/2024

Cultura i lleure. Sant Andreu de Palomar s’omplirà de cultura, música, festa i tradició des del 29 de novembre fins al 8 de desembre.

Vídeo

Fem un recorregut pels espais de la Fabra i Coats i el dia a dia de les entitats que acull el recinte.
Cultura, creativitat, història i educació conviuen en més de 20.000m2 de naus rehabilitades, testimoni del passat industrial del Districte de Sant Andreu.