You are here

AJORNAT!!!!:Nova edició del Festival "GRAF" al Recinte Fabra i Coats

Cultura. Es tracta d’una trobada que va néixer com a resposta a les demandes de bona part del sector per disposar d’un espai que donés veu a artistes emergents, editorials especialitzades i fanzins.

La Fàbrica de Creació i L'Espai Josep Bota del Recinte Fabra i Coats acullen el cap de setmana del 14 i 15 de març la 13a edició del GRAF, festival dedicat al còmic d’autor i l’edició independent.

La Fàbrica de Creació i L’Espai Josep Bota del Recinte Fabra i Coats acullen el cap de setmana del 14 i 15 de març la 13a edició del GRAF, festival dedicat al còmic d’autor i l’edició independent. Es tracta d’una trobada que va néixer com a resposta a les demandes de bona part del sector per disposar d’un espai que donés veu a artistes emergents, editorials especialitzades i fanzins, i que a la vegada permetés un diàleg i un intercanvi entre tots ells.

El GRAF ocuparà tota la planta baixa de la Fàbrica, i s’estendrà també en altres espais del recinte de Fabra i Coats com l’Espai Josep Bota. L’entrada tindrà un preu simbòlic de 2 euros, i el visitant d’aquesta edició podrà trobar una selecció de les millors editorials independents, autoedicions i fanzins de l’estat espanyol i d’Amèrica Llatina. Una oportunitat única per prendre el pols a l’escena del còmic d’autor i trobar-se amb tots els seus participants, amb sessions de signatures o un espai dedicat als més petits: el MINIGRAF.

Pel que fa a les editorials, visitaran el GRAF les habituals Astiberri, Fulgencio Pimentel, Apa Apa, Autsaider Cómics, Bang o La Cúpula, a més de segells independents com Libros de Autoengaño, Noche Líquida, AIA o Editorial Marmotilla. Artistes nacionals com Luna Pan, Francisco Riolobos, Ana Oncina, Genie Espinosa o Irkus M. Zeberio es trobaran amb autors i autores de Llatinoamèrica com les argentines Sole Otero, Jazmín Varela i Femiñetas o el colombià Camilo García A., entre d’altres.

La programació del GRAF ofereix, com en cada edició, una àmplia oferta d’activitats. Durant els dos dies de festival s’impartiran tallers per a adults, amb inscripció prèvia, a càrrec de dibuixants com Genie Espinosa, Sole Otero o Marta Cartu, l’autora del cartell d’enguany, la qual, a més, participarà en una xerrada. La programació es completa amb més conferències i taules rodones dedicades a temes tan variats com l’humor absurd, les relacions entre el cinema i el còmic, els nous enfocaments del còmic costumista o la sinergia entre el futbol i els tebeos. Per a tot això, el festival comptarà amb una gran nòmina d’autors i autores de diverses generacions: Lorenzo Montatore, Miguel Gallardo, Mery Cuesta, Pablo Ríos, Aroha Travé, Miguel Noguera, Isa Feu, Begoña García-Alén, Andrés Magán, Mario Torrecillas, Artur Laperla, Rosa Codina, Jaime Martín, Nadar, Furillo o Irene Márquez, entre d’altres. També hi haurà una classe magistral impartida per Ana Galvañ en col·laboració amb Elisava i la presentació en exclusiva de La cólera, el nou còmic de Santiago García i Javier Olivares, amb la presència d’aquest últim en conversa amb Cristina Daura i Javier Rodríguez.

El dissabte a la nit, com és tradició, se celebrarà la Festa GRAF (aquest cop amb l’actuació del grup Sex Shop Boyz), la cerimònia d’entrega dels Golden Globos a càrrec del col·lectiu Ilu·Station i la sessió del DJ Pierre Patán. Tot, a l’Espai Josep Bota, amb entrada gratuïta. Tanmateix, el festival col·labora també amb la Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra, centre especialitzat en còmic, amb una conversa oberta amb la dibuixant Sole Otero.

Més informació a la pàgina web del GRAF.

Horaris d’obertura:

Dissabte 14 de març: d’11 a 21h

Diumenge 15 de març: d’11 a 19h

Notícies

Obrim les portes exteriors del Recinte Fabra i Coats

27/05/2020

Seguirem informant de la noves directrius de la desescalada.

El Voluntariat per la llengua no s’atura

27/05/2020

El Voluntariat per la llengua (VxL) que gestiona el Centre de Normalització Lingüística de Barcelona continua en modalitat virtual

Vídeo

Fem un recorregut pels espais de la Fabra i Coats i el dia a dia de les entitats que acull el recinte.
Cultura, creativitat, història i educació conviuen en més de 20.000m2 de naus rehabilitades, testimoni del passat industrial del Districte de Sant Andreu.