You are here

La Fabra i Coats, plató de cinema... en curs.

L'alumnat del Vapor del Fil roda una pel·lícula que ret homenatge a les treballadores de la Fabra i Coats de la mà de "Cinema en curs".

Han portat la història de les treballadores de la Fabra i Coats a la Filmoteca de Catalunya.

La classe de primer d’ESO de l’Institut Vapor del Fil (del Recinte Fabra i Coats) ha participat a l’edició d’aquest any del programa ‘Cinema en curs’ i com ha resultat del procés han creat el film “Filant Records”- que explica la història de l’antiga fàbrica de fils Fabra i Coats- que es va estrenar a la Filmoteca de Catalunya.

Després del treball durant tot un curs d’alumnes, docents i cineastes, el passat 10 de juny van presentar el seu film i van dialogar amb altres assistents, participants i convidats. Els diàlegs van donar peu a generoses i profundes reflexions sobre la concepció del film, les tries expressives, el rodatge, el muntatge … i també emocionants comentaris sobre la importància d’haver participat i gaudit dels processos del film amb la resta de companyes.

Pots veure el resultat final aquí: https://www.cinemaencurs.org/ca/film/filant-records

‘Cinema en curs’ és un programa estructural de pedagogia del cinema en escoles i instituts. Iniciat en 2005 a Catalunya, actualment també es desenvolupa a Galícia, Madrid, Euskadi, l’Argentina, Xile i Alemanya. ‘Cinema en curs’ té dos grans objectius: Propiciar el descobriment per part de nens i joves del cinema entès com a art, creació i cultura i per una altra part, desenvolupar les potències pedagògiques de la creació cinematogràfica en el context educatiu.

 

 

Notícies

Tech&Play

22/04/2024

El Festival Tech&Play presenta una quarantena d'activitats tecnològiques obertes a la ciutadania

Les millors activitats per viure la Diada de Sant Jordi en família

18/04/2024

Durant aquests dies hi haurà contacontes, passis de pel·lícules, tallers i un llarg etcètera d'activitats per gaudir de la cultura en família.

Vídeo

Fem un recorregut pels espais de la Fabra i Coats i el dia a dia de les entitats que acull el recinte.
Cultura, creativitat, història i educació conviuen en més de 20.000m2 de naus rehabilitades, testimoni del passat industrial del Districte de Sant Andreu.