You are here

Premi FAD als habitatges socials de la Fabra i Coats

La Fabra i Coats guanya un dels guardons més antics d'Europa a l'àmbit de l'arquitectura i l'interiorisme.

El repte era convertit un dels magatzems de l'antiga fàbrica en un lluminós espai que posés la vida al centre.

Els habitatges socials de la Fabra i Coats i la nova seu de la Colla Castellera Jove de Barcelona, dissenyats pels arquitectes Mercè Berengué y Miguel Roldán han guanyat el premi FAD 2021 d’arquitectura.

Algunes de les idees principals del projecte són: reutilització estructural dels dos sòls interiors de l’edifici; ús de la façana i la coberta com un amortidor tèrmic per a les unitats d’habitatge; i nova construcció mitjançant assemblatge amb una estructura de fusta reversible.

El jurat dels FAD ha destacat: “El jurado ha valorado cómo el proyecto no solo organiza las unidades habitacionales adecuadamente, sino que define como elemento vertebrador un espacio colectivo interior capaz de crear comunidad, que vincula la intervención al espacio público del recinto industrial y, por tanto, a la ciudad, resaltando la irrenunciable condición pública y cívica de toda arquitectura urbana”.

Pots veure aquí el video del projecte guanyador: https://www.youtube.com/watch?v=mCWoqmiYelw

Què són els Premis FAD?

Els Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme els concedeix l’associació ArquinFAD del Foment de les Arts i del Disseny (FAD) el mes de juny i van ser fundats l’any 1958 per l’arquitecte Oriol Bohigas amb l’objectiu d’impulsar els corrents d’avantguarda i reconèixer la qualitat en els nous camins i recerques oberts llavors respecte als llenguatges tradicionals.

Des de l’any 2006, cinc famílies d’obres conceptualment diferents són les susceptibles de ser premiats: Arquitectura, Interiorisme, Ciutat i paisatge, Intervencions efímeres i Pensament i crítica.

Notícies

5 claus per a conèixer el Festival Mixtur

17/09/2021

La desena edició del festival de creació sonora se celebrarà del 30 de setembre al 10 d’octubre a diversos espais de la ciutat.

La Mercè 2021 al Recinte Fabra i Coats!

08/09/2021

La Comissió de Programació del festival ha triat entre més de 1.000 propostes rebudes en la convocatòria pública.

Vídeo

Fem un recorregut pels espais de la Fabra i Coats i el dia a dia de les entitats que acull el recinte.
Cultura, creativitat, història i educació conviuen en més de 20.000m2 de naus rehabilitades, testimoni del passat industrial del Districte de Sant Andreu.