L’Ajuntament manté els fons destinat a les subvencions per a projectes de cooperació internacional

19/02/2024 - 11:02 h

Redacció

La convocatòria per a projectes d'educació i cooperació per a la Justícia Global està dotada amb un pressupost de 7,76 milions d’euros.

La convocatòria per a projectes d'educació i cooperació per a la Justícia Global està dotada amb un pressupost de 7,76 milions d’euros.

 

L’Ajuntament de Barcelona manté la seva aposta per la cooperació internacional destinant fons per a la convocatòria de subvencions per a ONG i entitats que fan possible projectes per a la justícia global. Es destina un pressupost global de 7.760.000 euros. El consistori obre el termini per a que les entitats dedicades a la justícia global i a la cooperació internacional puguin sol·licitar aquestes subvencions per a les seves activitats de cooperació i educació, que romandrà obert fins a l’11 de març.

Dels 7,76 milions de pressupost, 5.44 euros aniran amb càrrec al pressupost 2024 (projectes anuals i primeres anualitats de projectes pluriennals) i 2,32 milions, amb càrrec al pressupost 2025 (segones anualitats de projectes pluriennals). Per mitjà de la convocatòria, es canalitzen el 74% dels recursos anuals de la Direcció de Drets Humans, Justícia Global i Cooperació Internacional, d’acord amb la previsió del Pla Director de Cooperació per a la Justícia Global 2023 – 2026, que estableix que es destini a aquesta modalitat de cooperació entre el 60% i el 70% dels recursos. Aquest còmput té en compte la convocatòria de l’any en curs i les segones anualitats dels projectes pluriennals de la convocatòria de l’any anterior.

La convocatòria preveu deu modalitats de projectes agrupades en tres programes: Cooperació per a la Justícia Global (3,23 milions); Cooperació per a la Justícia Global a Ciutats Específiques (2,08 milions), centrada en reforçar els governs locals de les ciutats sòcies en el desplegament de les polítiques municipals; i Educació per a la Justícia Global (2,45 milions). En aquesta convocatòria, el nombre màxim de projectes que cada entitat pot presentar són tres en total. Enguany, entre d’altres novetats, es valorarà que els projectes promoguin i enforteixin la construcció de pau i s’incorpora Filipines com a priorització geogràfica en la modalitat de protecció de persones defensores de Drets Humans. Així mateix, el criteri de transversalització de gènere guanya pes en la valoració de les propostes que es presentin.

Totes aquestes subvencions s’articulen al voltant de les quatre dimensions que pretén assolir la cooperació per a la justícia global: justícia ambiental, justícia econòmica, justícia de gènere, i justícia social. Geogràficament, el Pla Director prioritza les ciutats d’Amman, Saïda, Tetuan, Tànger, Tunis, poblacions de Cisjordània i Franja de Gaza, Sarajevo; Maputo i Dakar ; l’Havana i les ciutats colombianes implicades en el procés de pau i Kíiv.

Podeu consultar l’anunci al BOPB d’aquesta convocatòria clicant AQUÍ i a l’arxiu annex.