Una cooperativa de persones amb discapacitat reobre un quiosc al Paral·lel

30/01/2020 - 17:08 h

Redacció

Inclusió. Aquest del Poble-sec i un altre al barri del Congrés i els Indians són els primers de set quioscos que Diverscoop preveu arribar a gestionar a la ciutat abans que s'acabi el 2020.

Els dos primers quioscos gestionats per persones amb discapacitat han obert al barri del Congrés i els Indians, a Sant Andreu, i al del Poble-sec, a Sants-Montjuïc. La iniciativa ha estat possible després d’un any de feina durant el qual els onze membres de la cooperativa Diverscoop han rebut una formació específica de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD).

Aquests dos quioscos, al carrer de Ramon Albó, 4, al barri del Congrés i els Indians, i a l’avinguda del Paral·lel, 91, al barri del Poble-sec, combinaran la venda de premsa i revistes i la venda de productes sostenibles i solidaris elaborats per entitats socials i de persones amb discapacitat.

L’objectiu és que aquests establiments siguin un model de negoci que respongui a les necessitats emergents i esdevinguin un punt de referència i dinamització del veïnat. Per això, durant les properes setmanes s’establiran nous acords per oferir serveis de promoció i venda de productes vinculats al barri, així com serveis de recollida de paqueteria.

Com a mesura per lluitar contra la solitud, es repartirà premsa a les persones que visquin a la zona i que formin part del projecte Vincles, un servei que ajuda les persones grans a combatre la solitud no volguda per mitjà de les noves tecnologies. 

Cinc quioscos més abans d’acabar l’any

La previsió és que la cooperativa Diverscoop gestioni set quioscos abans que s’acabi el 2020. En els propers mesos està previst que s’obrin dos establiments més al passeig de Colom, 2, a Ciutat Vella, i a l’avinguda Meridiana, 330, a Sant Andreu.

També es preveu que abans que s’acabi l’any es reobrin tres quioscos més: a la plaça del Pes de la Palla, 3, a Ciutat Vella; a la plaça de Pius XII, a les Corts, i a la Gran Via de les Corts Catalanes, a Sant Martí.