L’alcalde visita l'Institut Escola Trinitat Nova i escolta els nens i nenes que han treballat a classe 'Barcelona, la meva ciutat'

10/01/2024 - 17:12

https://www.youtube-nocookie.com/embed/7WJadTM86e4?theme=light&color=white&rel=0&showinfo=0&autoplay=0&rel=0

Escoles. L'alcalde ha visitat l'Institut Escola Trinitat, de la Trinitat Nova, on 42 nenes i nens de cinquè han estat treballant a classe el llibre 'Barcelona, la meva ciutat', editat per l'Ajuntament.

L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha visitat aquesta setmana el barri de la Trinitat Nova per aprofundir el contacte directe amb les entitats, el teixit comercial, els equipaments, el personal del Districte i tot el veïnat i els agents socials. Entre aquestes visites destaca l'Institut Escola Trinitat, on 42 nenes i nens de cinquè han estat treballant a classe el llibre 'Barcelona, la meva ciutat', editat per l'Ajuntament. I també ha conversat amb els infants a la biblioteca comunitària de l’Espai 3 Ulls, un espai educatiu obert al barri. En aquesta agenda al barri, l'alcalde ha estat acompanyat pel regidor del Districte de Nou Barris, Xavier Marcé, i per diversos membres de l’equip de govern.

A l’Espai 3 Ulls, un conjunt de portaveus dels infants que han treballat a classe Barcelona, la meva ciutat van llegir un document amb les reflexions que havien fet a partir del treball del llibre. La publicació s’està treballant amb un gran èxit d’acollida a totes les aules d’escoles públiques i concertades de la ciutat.

“Hem parlat sobre la ciutat de Barcelona. Ens hem centrat en el barri de la Trinitat Nova, que és el del nostre centre —encara que no hi viuen tots els alumnes—, i en els espais públics que podem gaudir”, han explicat els portaveus.

El treball de l’espai públic el van fer visitant un parc del seu barri i un d’un altre barri. Van analitzar què els agradava i què hi trobaven a faltar i van presentar propostes del que voldrien. Li van demanar a l’alcalde un parc nou amb forma de cranc.

Preguntes a l’alcalde i entrevista a Trinitubers

Els nens i nenes van aprofitar la visita per reclamar més espais per gaudir del temps lliure, en especial, van reclamar més parcs i una piscina municipal. L’alcalde i el regidor van respondre que es miraria si es podia fer algun parc més, però que també podien valorar que tenen al costat la muntanya de Collserola i, a prop, els poliesportius municipals de la Trinitat Vella i de Can Dragó.

També es van mostrar encuriosits per la feina d’alcalde. L’alcalde Jaume Collboni els va respondre que és “la millor feina del món i que, segons diu la seva mare, de petit ja va escriure en una redacció de l’escola que volia ser alcalde”.

Collboni va respondre una pregunta per al canal de Youtube de l’escola, que es diu Trinitubers (vídeo adjunt), coordinat per una animadora audiovisual i en què participen els nens i nenes del centre.