Descobrir Barcelona amb l'‘sketching‘

28/04/2021 - 14:36

Llibre artístic. Amb el llibre 'Dibuixem Barcelona' podreu fer un recorregut, de la muntanya fins al mar, per indrets singulars o quotidians de tots els districtes de Barcelona.

L’Ajuntament de Barcelona i Urban Sketchers Barcelona publiquen el llibre 'Dibuixem Barcelona. De la muntanya al mar / Drawing Barcelona. From the Mountain to the Sea', una manera de descobrir Barcelona a través de la mirada de més d’un centenar de 'sketchers' en un recull de 185 dibuixos sobre els 10 districtes de la ciutat. Una guia diferent, publicada en català i anglès, per passejar per la ciutat de Barcelona.

Descobreix Barcelona a través de la mirada de més d’un centenar de ‘sketchers’! Des de cada estil particular, amb tinta, llapis o aquarel·les, els dibuixants urbans capten en viu la ciutat i la traslladen a les seves llibretes.

Un recorregut, de la muntanya fins al mar, per indrets icònics, singulars o quotidians. Submergeix-te en una Barcelona tan diversa com els ulls que l’observen. Aquest volum ens convida a fer un recorregut per la ciutat a través de 185 il·lustracions, de 130 artistes, sobre els 10 districtes de la ciutat.

L’elaboració d’aquest llibre ha estat possible gràcies a l’aportació dels membres de l’associació Urban Sketchers (USk) Barcelona, que fan servir el dibuix com a eina d’expressió i de comunicació. En els seus dibuixos capturen una ciutat que resulta molt inspiradora per als i les artistes i aquesta manera de comunicar s’ha fet un nom mundialment.

Els Urban Sketchers defensen el seu programa d’acció a partir d’un manifest traduït a més de dotze idiomes:
1) Dibuixem in situ, a cobert o a l’aire lliure, capturant directament el que observem.
2) Els nostres dibuixos expliquen la història del nostre entorn i dels llocs on vivim i on viatgem.
3) Quan dibuixem, documentem un lloc i un moment determinats.
4) Som fidels a les escenes que presenciem.
5) Ens ajudem mútuament i dibuixem en grup.
6) Compartim els nostres dibuixos a internet.
7) Celebrem la diversitat d’estils de dibuix i utilitzem qualsevol mena d’eina i suport.
8) Mostrem el món dibuix a dibuix.

L’Ajuntament de Barcelona també dona suport a aquesta iniciativa amb la col·lecció de llibres «Carnet de Voyage», que inclou més de trenta quaderns de viatge dibuixats a peu de carrer. El catàleg de la col·lecció incorpora artistes que donen a conèixer cadascun dels barris de la ciutat.